Öğrenci Kariyeri Banner

Freelance Olarak Yapabileceğiniz 15 İş Fikri

Freelance Olarak Yapabileceğiniz 15 İş Fikri

Popülerliği hızla artmaya devam eden freelance olarak bildiğimiz bağımsız çalışma kültürü hızla yayılmaya devam ediyor. Siz de artık zaman, mekân fark etmeksizin dünyanın her yerine iş yapmak ve bir freelancer olarak çalışmak istiyor fakat ne iş yapabileceğinize karar veremiyorsanız, doğru adrestesiniz!

İşte sizler için 15 maddede derlenen freelance olarak yapabileceğiniz iş fikirleri!

1. Sosyal Medya Yönetimi

Freelance Olarak Yapabileceğiniz 15 İş Fikri

Online olarak kurumların sosyal medya hesaplarını yöneterek para kazanabilirsiniz. Yabancı diliniz de varsa bu işi dünyanın herhangi bir yerindeki firma için yapabilir ve döviz kazanabilirsiniz.

2. Tasarım İşleri

Freelance Olarak Yapabileceğiniz 15 İş Fikri-2

Web sitesi, grafik, logo gibi tasarım gerektiren pek çok iş yapabilirsiniz. Öncelikle müşterileri çekmek için bir tasarım portföyü oluşturmanızı öneriyoruz. Portföyünüzle kendi ilanlarınızı oluşturabilir ve kısa sürede müşteri kazanabilirsiniz. Dünyanın her yerine tasarım işleri yapabileceğiniz platformlar yardımıyla ürünlerinizi müşterilerin beğenisine sunabilirsiniz, üstelik bunun için dil bilmenize de gerek yok! Temel konuşma kalıplarını çeviri yardımıyla öğrenerek rahatlıkla işinizi pazarlayabilirsiniz.

3. Eğitmenlik

Freelance Olarak Yapabileceğiniz 15 İş Fikri-3

Pandemi dönemiyle birlikte neredeyse tüm dünyanın online eğitime geçmesi eğitmenlik sektörünü de olumlu bir şekilde etkiledi. Uzman olduğunuzu düşündüğünüz veya kendinizi geliştirebileceğinize inandığınız herhangi bir alanda online olarak eğitim verebilir ve bu sayede para kazanabilirsiniz. Yabancı dil bilginize göre öğrenci profilinizi genişletebilir ve eğitimlerinizi farklı dillerde de verebilirsiniz.

4. Çevirmenlik

Freelance Olarak Yapabileceğiniz 15 İş Fikri-4

Her ne kadar makine çevirilerinin popülerliği artmış olsa da her zaman bu çevirileri kontrol edecek bir çevirmene ihtiyaç vardır. Eğer ana dilinize tamamıyla hakimseniz ve yabancı dilinize de güveniyorsanız çevirmenlik mesleğinin inceliklerini öğrenerek bu işe başlayabilirsiniz. İlgi alanlarınıza göre uzmanlaşarak çeviri yapacağınız alan konusunda seçici olmanızı öneriyoruz, böylelikle çok daha sağlıklı çeviriler yapabilir ve müşterilerinizin memnuniyetini arttırabilirsiniz.

5. Kişisel/Sanal Asistanlık

Freelance Olarak Yapabileceğiniz 15 İş Fikri-5

Yoğun iş temposunda pek çok iş insanı kendisine yardımcı olabilecek bir asistan arıyor. Üstelik bu asistan pekâlâ sanal olabilir! Evet, yanlış duymadınız. Bir başkasının toplantı programını düzenleyebilir, randevularını ayarlayabilir, seyahat planlarını yapabilir ve böylelikle para kazanabilirsiniz. Asistanlığınız online olarak gerçekleşeceği için yine bu işi de dünyanın herhangi bir yerindeki bir iş insanı için yapabilir ve oldukça yüksek maaşlar kazanabilirsiniz.

6. Yaşam Koçluğu

Freelance Olarak Yapabileceğiniz 15 İş Fikri-6

Son yılların popüler iş kolu olan yaşam koçluğu da pandemi dönemi ile birlikte sanal dünyaya taşınan mesleklerden biri. Diyet, spor, psikolojik destek ve daha iyi bir yaşam için bunlara benzer tüm gerekliliklere hâkim olduğunuzu düşünüyorsanız ve bu alanlara yönelik profesyonel eğitim geçmişine de sahipseniz yaşam koçluğu tam size göre!

7. Video/Fotoğraf Editleme

Freelance Olarak Yapabileceğiniz 15 İş Fikri-7

Video ve fotoğraf düzenleme işleri de tıpkı tasarım işleri gibi portföyünüzü oluşturarak ürünlerinizi pazarlayabileceğiniz bir alan. Bu işi online olarak yapabilir ve freelance çalışma platformları yardımıyla da müşterilerinize ulaşabilirsiniz. Youtube videolarından, firmaların sosyal medya tanıtım postlarına kadar pek çok video veya fotoğraf düzenlemesi yapabilir ve çok iyi ücretler kazanabilirsiniz.

8. Yazarlık

Freelance Olarak Yapabileceğiniz 15 İş Fikri-7

Dile hakimseniz ve yazmayı da seviyorsanız metin yazarlığı, firmalar ve blog siteleri için içerik üretmek isterseniz de içerik yazarlığı yapabilirsiniz.

9. E-mail Pazarlama ve Otomasyonu

Freelance Olarak Yapabileceğiniz 15 İş Fikri-9

Kimi zaman firmalar hizmetlerini veya ürünlerini pazarlamak için belirli bir kitleye ulaşmak konusunda zorlanabiliyor. Kitlelere ulaşma ağlarından birisi de elektronik posta yolu olarak kabul ediliyor. Siz de eğer e-mail diline hâkim olduğunuzu düşünüyor ve pazarlama otomasyonlarını etkili bir şekilde kullanabiliyorsanız e-mail pazarlama ve otomasyonu alanında çalışabilir, hedef kitlelere ulaşarak firmalara hizmet verebilirsiniz.

10. Yönetim Danışmanlığı

Freelance Olarak Yapabileceğiniz 15 İş Fikri-10

Mesleki geçmişiniz ve uzmanlık alanınız varsa bu alanlar doğrultusunda firmaların yönetim kurullarına veya kişilere yönetim danışmanlığı hizmeti sunabilirsiniz. Tamamen online olarak gerçekleştirebileceğiniz bu hizmet ile insanlara yardımcı olabilir ve belki de kendi danışmanlık şirketinizi bile kurabilirsiniz!

11. SEO/SEM hizmeti

Freelance Olarak Yapabileceğiniz 15 İş Fikri-11

Her geçen gün kendini yenileyen Google güncellemeleriyle birlikte web sitelerin SEO/SEM konusundaki yeterlilikleri de tartışılacak düzeylere geliyor. Teknolojik gelişmelere ayak uydurmak, güncellemeleri takip etmek ve müşterilerinizin hızla değişen taleplerine göre ürün pazarlaması yapmak istiyorsanız internet ortamında mutlaka ihtiyaç duyacağınız hizmetlerin başında SEO/SEM geliyor. Eğer kendinizi bu alanda geliştirmişseniz ve program dillerine de hakimseniz hizmet verebileceğiniz birçok şirket ve ajans bulabilirsiniz.

12. Tele Pazarlama/Satış

Freelance Olarak Yapabileceğiniz 15 İş Fikri-12

İkna kabiliyetinize güveniyor ve insanlarla iyi bir iletişiminiz olduğunu düşünüyorsanız firmaların pazarlama kampanyalarında görev alabilir ve satış temsilcisi olabilirsiniz. Üstelik bunun için sadece bir telefon ve bilgisayarınızın olması yeterli!

13. Yazılım İşleri

Freelance Olarak Yapabileceğiniz 15 İş Fikri-13

Aklınıza gelebilecek yazılıma dair bütün iş kollarında fırsat bulabileceğiniz bu alan için müşteri talepleri her geçen gün artıyor. Programlamadan tutun da siber güvenlik sistemlerine kadar yazılıma ihtiyaç duyulan her alanda çalışabilirsiniz.

14. Proje Yönetimi

Freelance Olarak Yapabileceğiniz 15 İş Fikri-14

Proje yönetimi konusunda deneyiminiz varsa online olarak ev ortamında rahatlıkla yürütebileceğiniz mesleklerden biri de proje yöneticiliği. Yanında bir de yabancı dili eklerseniz yalnızca Türkiye’de değil dünyanın herhangi bir yerindeki ekibi yönetebilir ve projeleri değerlendirebilirsiniz.

15. Müşteri Hizmetleri

Freelance Olarak Yapabileceğiniz 15 İş Fikri-15

Evinizin herhangi bir köşesine kuracağınız bilgisayar ve telefonunuzun her daim yanınızda olacağı küçük bir çalışma ortamıyla müşteri hizmetleri bölümüne yönelik faaliyetler gerçekleştirebilirsiniz. İnsanlarla iletişiminiz iyiyse, sabırlı ve disiplinli biriyseniz işiniz hazır; müşteriler sizi bekler!

 

İlginizi çekebileceğini düşündüğümüz bir diğer yazımız:

Freelance Olarak Dünyanın Her Yerine İş Yapabileceğiniz 15 Site

 


Ayşe Nur Akyüz

Araştırır, yazar, çizer, okur

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.