Öğrenci Kariyeri Banner

Ford'dan Şoförler İçin "Hayat Kurtaran" Şapka

Ford'dan Şoförler İçin "Hayat Kurtaran" Şapka
Trafik kazalarının büyük bir çoğunluğunun dikkatsizlik ve direksiyon başında uyuyakalma gibi sürücü hatalarından meydana geldiğini hepimiz biliyoruz. Sürücüler için de büyük endişe yaratan bu durum için Ford firması da Brezilya’da üretimine başladığı kamyon üretiminin 60.yılını kutlamak amacıyla, dikkatsizlik sonucu olan yolda kazaları önlemeye yardımcı olacak yeni bir teknoloji parçasını piyasaya sürdü. Standart bir şapka görünümünde olan SafeCap, teknolojinin son ürünü.

Driver-Protection-Ford-Trucks

 

"SafeCap" sürücünün kafa hareketlerini takip ediyor. Eğer şapka sürücünün uyuduğunu ya da uyuma sürecine geçtiğini algılarsa, sürücüyü kenara çekmesi konusunda uyarıyor. Şapkanın içinde yer alan minik sensörler kişinin başının, belirli bir süre zarfında, belirli bir açıda dik ya da yatay olarak eğildiğini algılarsa alarma geçiyor ve kişiyi dinlenme vakti geldiği konusunda uyarıyor.

Ford Güney Amerika Başkanı Lyle Watters, SafeCap’in hem araçları hem de daha kapsamlı bir sürüş kültürü geliştirmek açısından teknoloji kullanımının en güzel örneklerinden olarak değerlendirirken, şapkanın sürücülerin hayatını hem daha kolay hem de güvenli kılacağını ifade etti.

GTB-Safe-BrazilSürücülerin güvenliğini sağlama konusunda ne kadar etkili olacağı konusunda Ford’dan henüz bir açıklama gelmemiş olsa da şirket gereken testler yapıldıktan sonra SafeCap’in gelecek sene dünya çapında yaygınlaşması için çalıştıklarını belirtti.

Teknolojinin hayatı kolaylaştırdığı hatta korumaya başladığı noktalara güzel bir örnek teşkil eden SafeCap, trafik kazalarının önleyici tedbirlerin yaygınlaşmasında teknolojin üstleneceği rolü de hatırlatması bakımından bir hayli dikkat çekici.

Ayrıca geliştirilen bu şapka elbette sadece kamyon sürücülerini ilgilendirmiyor. Bir reklam ürün olmasına rağmen çok mantıklı görünen şapka, her sürücüye gerekli görünüyor. Şapkanın tanıtımı için hazırlanan Portekizce videoyu aşağıda izleyebilirsiniz. Ford, teknolojiyi önümüzdeki yıl uluslararası alanda kullanımını umuyor.

İlgili tanıtım videosunu izlemek için lütfen tıklayınız.

KAYNAK

KAYNAK

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.