Öğrenci Kariyeri Banner

Fısıltı Orkestrası ve İlham Veren Hikayesi

Fısıltı Orkestrası ve İlham Veren Hikayesi
İstanbul Mimar Sinan İşitme Engelliler Okulu’nda müzik öğretmenliği yapan Funda Ceylan okula ilk geldiği zaman işaret dili bilmiyordu.Duyma yetisi olmayan çocuklara müzik sevgisini aşılarken bir rapörtajında belirttiği üzere kendisi de onlardan işaret dili öğrendi.

Öğrencileriyle çok iyi bir iletişimi olan Funda Öğretmen, Fısıltı Orkestrası' nı kurdu ve öğrencileriyle çalışmalara başladı.

--3205492

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu metodu öğrencilerle birlikte öğrenen Ceylan, bu sayede çocukların çevredeki sesleri de ayırt etmeye başladıklarını ve otuza yakın konser verdiklerini belirtirken şunları da ekledi: Öğrencilerimizin, bu çalışmaları yaptıktan sonra özgüvenlerinin geliştiklerini gördüm.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Lisesi' nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına katılan ve konser veren Funda Öğretmen ve öğrencileri engel tanımamanın en büyük ve güzel örneklerinden biri olduklarını bir kez daha gösterdiler.

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.