Öğrenci Kariyeri Banner

Fikirleriyle Başarıya Ulaşmış 3 Türk Girişimci

Fikirleriyle Başarıya Ulaşmış 3 Türk Girişimci
Günümüzde girişimcilik herkesin içinde olan bir arzu, hepimiz bir fikre inanıp bunun peşinden gitmeye ve başarıyı yakalamaya çalışırız. Ulaşmaya çalıştığımız başarıyı yakalamaya çalışmak çoğu zaman kolay olmayabilir. Şüphesiz önümüze çıkacak en büyük engelde insanlara fikrimizi anlatamamaktır. Bizi her zaman fikrin iyi olmadığına ya da saçma olduğuna inandırmaya çalışırlar ve en yakınlarımıza bile derdimizi anlatamayız.
Önlerine çıkan tüm zorluklara rağmen hayallerini gerçekleştirmiş ve fikirleriyle farklarını ortaya koymuş 3 Türk Girişimi sizler için yazdım.

 

Scorp


5635e92e0f254465746c6273

Scorp Dünyanın en samimi sosyal medyası sloganıyla yola çıkmış ve insanların 15 saniyelik videolarla kendini anlatmasına olanak sağlayan bir uygulamadır. Scorp 'un kurucusu olan İzzet Zakuto ve Sercan Işık 'ın balkonda çay içerken akıllarına gelen bir application yapalım fikri ve yazılım konusunda hiç bir bilgiye sahip olmadan gerçekleştirdikleri bu girişim şüphesiz imkansız diye bir şeyin olmadığını kanıtlar nitelikte.

"Şunu gördük. Türk Girişimciler ilk baştaki eleştirilere kulak asmazlarsa başarılı olabilirler."
-
İzzet Zakuto



Yemeksepeti.com


yemeksepetini-kuran-adam-nevzat-aydin-kimdir
Dünyanın en büyük mutfağı sloganıyla yola çıkan Yemeksepeti.com hepimizin bildiği üzere yemek online yemek sipariş etmeye olanak sağlayan bu web sitesi Türkiye de sipariş verme kavramını bambaşka bir boyuta taşımakla kalmamış değerlendirme ölçütleriyle satıcıların kalitesini yukarı taşımayı başarmış. Fikirlerini ilk anlattıkları zaman yatırımcı bulamadıklarını ve uzun süre bir hayli zorluk yaşadıklarını anlatmışlardı fakat bu onları yıldırmadı ve Kurucuları Gökhan Akan, Melih Odemis, Nevzat Aydın ve Cem Nufusi ile 2001 yılından bu yana 589 milyon dolarlık değeriyle 5.2 milyon kullanıcıya sahip en büyük e-ticaret sitelerinden birini yarattılar.



MobileAction


maxresdefault
Mobile Action aslında App Store Optimizasyonu diye bilinen  yani kullanıcı deneyimlerine göre şirketlere hangi dönemlerde nelere önem vermesini söyleyen ve daha fazla kullanıcıya ulaşmayı sağlayan bir servistir. Beni en çok şaşırtan girişimlerden biri olan bu fikir üniversiteyi bitirip kendini Silikon Vadisine atan Aykut Karaalioğlu tarafından yaratılmış.  Bu girişimin hikayesi de bir hayli garip bir biçimde ilerlemiş 2 sene boyunca çevresini gözlemleyerek ne yapacağını düşünen Aykut Karaalioğlu 'nun aklına kendi deyimiyle "Madenciye kürek satmak" fikri gelmiş ve bu serüveni iş görüşmesi için çağıran Ebay 'a "Benim bir şirketim var sizinle çalışmama gerek yok" diye söylediği yalanla başlamış. Onun hiç tahmin etmeyeceği bir boyutta adım atan Ebay "O zaman bize danışmanlık satın" diyerek olmayan şirketin ilk müşterisi olmuş. Ebay dan 90 bin dolar alarak şirketi kuran Aykut Karaalioğlu 5 yılda milyonlarca dolar yatırım alarak tam 100 milyon dolarlık hacme sahip bir şirket yaratmış. İsterseniz buradaki bağlantıya tıklayarak Aykut Karaalioğlunun tüm bu olayları anlattığı videosuna ulaşabilirsiniz.

Elbet sizi fikirlerinizden soğutmaya çalışanlar olacaktır. Fikirlerinize inanın ve arkasında durun.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.