Öğrenci Kariyeri Banner

Facebook'un Son Bombası İnsanlık Tarihinde Bir İlki Gerçekleştirebilir

Facebook'un Son Bombası İnsanlık Tarihinde Bir İlki Gerçekleştirebilir
facebook

Üniversite Öğrencilerine Ek Gelir İmkanı


Sosyal medyanın önemli isimlerinden olan Facebook, 2025 yılında gerçekleştirmeyi düşündüğü planla tarihte bir ilk yaratacak.


Sosyal medya denince akla ilk gelen isimlerden olan Facebook, elde ettiği geliri sadece kendi alanında değil, teknolojik konularda ve bilimsel çalışmalarda da kullanıyor.

[ad name="Google Adsense"]

Milyonlarca kullanıcıya sahip olan ve günlük hayatlarımıza tamamen entegre olan Facebook'un CTO'su Mike Schroepfer, 2025 yılı için hazırladıkları çılgın bir plandan bahsetti. Söz konusu bu proje bilim-kurgu filmlerinde görmeye alıştığımız teleport teknolojisini hayata geçirme fikrinden doğmuş.

Yetkililer tarafından bu proje kapsamında bir süredir yürütülen çalışmalar ve yapılan yatırımlar doğrultusunda Facebook'un ışınlanma konseptini 2025 yılında hayata geçireceği dile getiriliyor. Elbette bu tarih için kesin bir vurgu yapılmıyor fakat planlanan tarih en azından 2025 civarları. Sistemin detaylarına indiğimizde bu ışınlanma konseptinin filmlerde gördüğümüz fiziksel ışınlanmadan daha farklı bir şekilde işlediği dile getiriliyor. Elbette bu durum birçok bilim-kurgu hayranının hevesini kursağında bırakacaktır fakat bahsi geçen teknoloji bile bu konuda atılmış büyük bir adım.

Oculus ile bilim-kurgu

Söylentilere göre sistem, 2 milyar dolarlık bir çalışmanın sonucunda ortaya çıkanOculus üzerine kurulacak ve kullanıcılar fiziksel olarak orada bulunmasalar bile his olarak tamamen sanki istedikleri yerdeymiş gibi çevrelerini deneyimleyebilecek. Simülasyondan daha gerçekçi ve hislere dayalı olarak gerçekleşecek bu konsept kullanıcılara gerçeğe yakın bir deneyim sunacak.

Bakalım takvimler 2025'i gösterdiğinde bu fikir hayata geçmiş olacak mı veya geçmiş olsa bile vaatleri gerçekleştirebilecek mi?

Kaynak: Ajanslar


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.