Öğrenci Kariyeri Banner

Facebooktan Yeni Özellik: Messenger Rooms

Facebooktan Yeni Özellik: Messenger Rooms
Facebook, real-time video konusunda kendini geliştirmeye devam ediyor. Bu dönemde WhatsApp ve Messenger uygulamalarına her zamankinden daha fazla katılım gösteriliyor. Her gün 700 milyondan fazla hesap WhatsApp ve Messenger uygulamalarını kullanarak,  görüntülü ve sesli görüşmeye katılıyor. Mart ayında Facebook ve Instagram canlı yayın videolarının önemli ölçüde artış gösterdiği belirtiliyor.

MessengerRooms_Mobile_Colored

Bütün bu açıklamalar üzerine Facebook, yeni görüntülü grup sohbet özelliği Messenger Rooms'u şu şekilde duyurdu: " İnsanların fiziksel olarak ayrı oldukları veya olması gerektiği zamanlarda, birlikte olduklarını hissetmeleri için ürünlerimizde görüntülü sohbet ve canlı videoyu daha kolay ve doğal hale getiren özellikler sunuyoruz."

MessengerRooms_Web_Colored

Messenger Rooms özelliği, arkadaşlarınızla, sevdiklerinizle veya ilgi alanınızı paylaştığınız kişilerle kolayca bir araya gelip kaliteli zaman geçirebilmenize olanak tanıyor. Messenger ya da Facebook uygulaması üzerinden sohbet oluşturup, Facebook hesabı olmasa bile istediğiniz kişiye katılması için davet gönderebilirsiniz. Oluşturulan sohbetlerde zaman sınırlaması yok ve 50 kişiye kadar katılım izni olacak.

Facebookta bir sohbet başlatıp Haber Akışı, Gruplar ve Etkinlikler aracılığıyla bunu paylaşabilir ve insanların sohbete katılmasını kolaylaştırabilirsiniz. Arkadaşlarınız size açık sohbetler oluşturuyorsa bunları görebilirsiniz.

MessengerRooms_FB-News-Feed_Colored

Eğer bir odaya davet edildiyseniz, telefondan veya bilgisayardan katılabilirsiniz, bunun için herhangi bir uygulama indirmenize gerek duyulmuyor. Eğer Messenger uygulamasına sahipseniz, AR efektleri, çeşitli arkaplanlar ve AI destekli yeni özellikleri görüşme esnasında kullanabilirsiniz.

3._Messenger_Rooms___News_Feed_Image

Bir sohbet oluştururken, bunu kimlerin göreceğini ya da katılabileceğini belirleyebilirsiniz. Başka kişilerin girmesini istemiyorsanız, o kişileri görüşmeden kaldırabilir ve sohbeti kilitleyebilirsiniz.

Facebook ayrıca, yeni özelliği için gizlilik güvencesi veriyor. Şirket sesli veya görüntülü aramalarınızı izlemeyeceğini veya dinlemeyeceğini vadediyor. Sohbetler uçtan uca şifreli değil fakat gelecek güncellemeler için bunun üzerinde aktif olarak çalışıldığı söyleniyor.

Tüm bunlarla birlikte, yakın zamanda Instagram Direct, WhatsApp ve Portal uygulamaları üzerinden sohbet oluşturulması ve bu sohbetlere katılınabilmesi için yeni özellikler sunacağını da ekledi. Messenger Rooms, bu hafta bazı ülkelerde hizmete sunulacak ve önümüzdeki haftalarda dünyanın geri kalanına yayılacak.

Facebook'un kendi sitesinden yaptığı açıklamayı aşağıdaki kaynakça linkine tıklayarak bulabilirsiniz.

KAYNAKÇA

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.