Öğrenci Kariyeri Banner

Evde Kalın Ama Hayvanları Unutmayın

Evde Kalın Ama Hayvanları Unutmayın




 

Şuan bizler zor bir dönemden geçiyoruz fakat sokaktaki dostlarımız devamlı zor dönemler yaşıyor.



Dünyamızın ve toplumuzun zor günler geçirdiği bir dönemdeyiz. Her birimizin evlere kapandığı, maddi ve manevi olarak birçok kayıp verdiği bu dönemde, sokak hayvanlarının açlık sınırı eskisinden daha kötü durumda.


SOKAK HAYVANLARI İÇİN NE YAPABİLİRİZ? | İslam ve İhsan





Onlar Hep Zor Dönemde





Nüfus artışı ve kentleşmeyle beraber, şehirlerde yer edinemeyen sokak hayvanları zorlu yaşam şartları içerisinde yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. Üstelik onlar için kurulan barınakların sayısı da, koşulları da yetersiz. Soğuktan veya açlıktan ölen, çöpten beslenmek adına cam parçası, kürdan gibi tehlikeli malzemeler yutarak hastalanan, bazen de hiçbir sebebi olmadan şiddet gören, öldüren birçok sokak hayvanı mevcut. Sorunları saymakla bitmez ama çözüm basit, bizimle beraberler onlara destek olalım!kisin-sokak-hayvanlarina-nasil-yardim-edilir





Sokak Hayvanları İçin Ne Yapabiliriz?





Sokağımıza bir kap mama ve bir kap su koyabiliriz. Bunların haricinde hava şartlarının zorlaştığı dönemlerde onlara karton veya tahtadan küçük sığınaklar yapabilir, hasta veya sakat hayvan gördüğümüzde belediye veterinerliğine bildirebiliriz. Çözüm bu kadar basit. Unutmayalım ki herkes kendi sokağındaki hayvanlara yardımcı olursa, birçok canlının yaşamını kurtarmış oluruz.





Siz sevgili okuyucularımızdan ricamız, bu dönemdeki sokağa çıkma yasaklarında ve tüm yaşantınızda sokak hayvanlarını unutmamanız. Bu dünya hepimizin! Toplu Mama Yardımı Yapmak İsteyenler için Mama Kumbarası linki aşağıdadır:





 Özgün İçerik: Bu içerik ÖğrenciKariyeri yazar ekibinden Esra AVCU tarafından oluşturulmuştur.




Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.