Öğrenci Kariyeri Banner

European BEST Engineering Competition 14-15 Mart'ta Isparta'da

European BEST Engineering Competition 14-15 Mart'ta Isparta'da
Avrupa Teknoloji Öğrencileri Topluluğu (BEST) kimdir?

Board of European Students of Technology (BEST) olarak 33 ülke 97 üniversite ile çalışan uluslararası bir öğrenci topluluğuyuz.

Türkiye’de ise 6 üniversite ile faaliyetlerine aktif bir şekilde devam eden topluluğumuzun amacı yıl içinde öğrencilerin kişisel gelişimini tamamlamasında yardımcı olması için eğitimler ile beraber kariyer planlamalarına katkıda bulunmak için bazı etkinlikler aracılığıyla fırsatlar sunmak ve öğrencilere tüm bunları eğlenerek yapmayı entegre etmektir.

Avrupa BEST Mühendislik Yarışması (EBEC) nedir?

Açılımı “European BEST Engineering Competition” olup, Avrupa’nın en büyük mühendislik yarışmasıdır. Yarışma, takım tasarımı ve vaka analizi olarak iki bölümden oluşmaktadır. Katılımcılar 4 kişilik takımlar halinde yarışır. Takım tasarımı kategorisinde verilen probleme, sağlanan materyaller ile çözüm bulacak bir cihaz yapmaya çalışılır. Vaka analizi kategorisinde ise katılımcılardan teknik veya yönetimsel bir probleme çözüm arar.

sdvzc

 

EBEC , “EBEC piramidi” şeklinde tasarlanmıştır ve yıl boyunca düzenlenen 3 ayaktan oluşur:

- Yerel ayaklar, EBEC’in tüm üniversitelerden öğrencilerin katıldığı ilk ayağıdır. Tüm yerel ayaklar Yerel BEST Grupları (LBG) tarafından düzenlenir. EBEC’in gittikçe popülerleşmesiyle beraber her geçen sene katılan yarışmacı sayısı da artmaktadır.

-Ulusal/Bölgesel ayaklar ise EBEC’in ikinci ayağını oluşturur. Yerel ayakların kazananları bir sonraki seviye olan bu yarışmalara katılma hakkı kazanırlar. Her yıl 600’den fazla yarışmacı, pratik becerilerini kanıtlamak ve piramidin ikinci ayağını kazanmak için yarışmaya katılırlar.

-Ulusal/Bölgesel ayakların galibi olan takımlar EBEC’in Final aşamasına gitmeye ve Avrupa’nın en iyi mühendis öğrencisi olmaya çalışırlar.

Biz BEST Isparta olarak EBEC’in yerel etaplarından biri olan EBEC Isparta’yı düzenleyeceğiz. Yarışmanın Isparta finalistleri, Ege Üniversitesi, Yıldız Teknik Üni., ODTÜ, İTÜ ve Boğaziçi Üniversitesi finalistleri ile birlikte bu sene Isparta’nın ev sahipliği yapacağı EBEC Türkiye’yi gerçekleştireceğiz. Buradan çıkan finalistler ise EBEC piramidinin en üstünde yer alan final etabında İtalya’nın Torino kentinde yapılacak olan yarışmaya katılmaya hak kazanacaklar. Buradan birincilikle çıkan yarışmacılar ise Avrupa’nın en iyi mühendislik öğrencisi unvanını kazanacaktır.

sdasx
Eğer sen de Avrupa’nın en iyi mühendislik öğrencisi ünvanını elde etmek ve birbirinden iyi şirketlerle doğrudan iletişime geçebilme fırsatını elde etmek istiyorsan hiç zaman kaybetme ve ebecisparta.org adresinden yarışmamıza başvur!

Detaylı bilgiyi ebecisparta.org  adresinden bulabilirsiniz.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.