Öğrenci Kariyeri Banner

Etkili Bir Lider Olmak İstiyorsanız Bu 7 Özelliği Taşımalısınız

Etkili Bir Lider Olmak İstiyorsanız Bu 7 Özelliği Taşımalısınız
İster inanın ister inanmayın, başarılı bir lider olmak çok zor bir iştir. İnsanlar daha yaygın liderlik özelliklerini zaten biliyorlar. Liderlerin yönlendirici bir vizyonu vardır. Bir zamanlar zayıf olduğu düşünülen bazı özellikler de dahil olmak üzere diğer liderlik nitelikleri de vardır:

1. Etkili Liderler Empati Yapar


Empati, basitçe insanların bu hisleri nasıl hissettiğini anlama ve paylaşma becerisidir. Empati, bir işyeri ortamında önemlidir, çünkü ilişkileri ele almanıza ve çatışmaları yönetmenize izin verir. Empati, müşterilerinizle bağlantı kurup anlamanıza olanak tanıdığı için de önemlidir. Empati yapabilen insanların iletişim becerisi de kuvvetlidir. İnsanlar analiz edilmeyi sevmez; anlaşılmak isterler.
Empati yapabilmek, bir liderin iş içinde daha iyi işlev görmesi ve işletmeyi yönlendirmek için empatilerini kullanması anlamına gelir.

women-

İyimserlik, başarılı olabildiğinize güvenebilmenizdir. İyimserlik, liderlere; çalışanlara ilham verip ve onları ileriye götürme gücü veriyor. İyimser olan bir lider başarısızlığa da tahammüllüdür ve her zaman daha ileriye gider.

office-1209640_640

3. Etkili Liderler Bağışlar

Patronları, hatalarından kaçınmayı reddettiğinde kimse sevmez. Çalışanlar hata yaptıklarında bağışlanmazsa, yaratıcılıkları ve motivasyonları ölür. Hataları affetmeniz ve ekibinizin yaratıcılığını geliştirmeniz gerekir, böylece onlara yeni fikirlerle gelip motive kalmak için ilham verebilirsiniz.

meeting-

4. Etkili Liderler Fedakârdır

Özverili ve fedakar olmak, diğer insanlara ve başarılarına önem verdiğiniz anlamına gelir. İş dünyasında, bu sizinle birlikte çalışmasını istediğiniz kişilerin daha iyi sonuç vermesini, daha iyi hissetmesini ve daha iyi performans göstermesini istediğiniz anlamına gelir.
Fedakar insanlar, herkes iyi görünüyorsa, herkesin daha güzel görünüyor olduğunu anlar. Fedakarlık, hayati bir liderlik kalitesidir, ancak insanların başarı ile ilişkilendirdiği bir şey değildir.

startup

5. Etkili Liderler İyi Konuşurlar


İfade ya da ikna edici bir şekilde yazma ve konuşma becerisi, dijital çağda her zamankinden daha önemli hale gelmiştir. Liderler, etkili bir şekilde iletişim kurabilmeli ve anlaşmalara yakın konuşmalar yapabilmelidir. İyi bir not yazmak, korku ve muhalefet gibi olumsuz duyguları ezebilir ve insanları kendi sınırlarının üstünde ve ötesinde tutmaya ilham verebilir.
Yazdıklarınızı ve konuşmalarınızı pratik yapmaya uygulayarak, zamanınızı ayırarak dikkatinizi arttırın ve etkili lider olun.
office-

Gerekli şeylere meraklıdırlar. Seçici olduğunuzda,  bir şeyleri daha iyi değerlendirmeniz mümkün demektir; Bir kişi, bir durum ya da bir iş kararı olsun.

work

İnsanlar, senin ne kadar harika olduğun hakkında konuştuğunu duymaktan bıkarlar. Kendinize güvenmeniz harika, ama güveniniz tevazu ile telafi edebilmek daha iyi.

business

Yukarıdaki özellikler, onları öğrenmek ve mükemmelleştirmek için kendini adamış girişimcilere ve liderlere yönelik önemli araçlardır.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.