Öğrenci Kariyeri Banner

"Eski" Twitter CEO'su: Jack Dorsey

"Eski" Twitter CEO'su: Jack Dorsey

Milyonlarca kullanıcısı ile birlikte Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından biri olan Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey son derece sıradışı bir insan. Bugün bir milyarder olan Jack Dorsey, 29 Kasım günü Twitter CEO'luk görevinden istifa etti. 

Jack Dorsey'in Twitter üzerinden yaptığı bir açıklama gündem oldu. Daha önceden görevinden ayrılıp sonrasında geri dönen Dorsey, yaptığı açıklama ile şirketteki CEO'luk görevinden istifa ettiğini duyurdu. Koltuğu ise Twitter'ın teknoloji müdürü olan Parag Agrawal'a bıraktı.

Jack Dorsey Kimdir?

Jack Dorsey hem başarıları hem de alışılmadık hayat tarzı ile Silikon Vadisi’nin en dikkat çeken isimlerinden biri. Twitter gibi bir platform kurup, onu bugünlere getirmesinin yanında çok genç yaşlarda yazılım dünyasına girmesi, ilerici fikirlere sahip olması ve yaşadığı hayat ile de oldukça dikkat çekiyor. Farklı hayat tarzı nedeniyle pek çok kez eleştirildiği de oldu.

İlk yazılımını 15 yaşında geliştirdi.

Dorsey daha 15 yaşında okul kütüphanesindeki bilgisayarlarda bir yazılım geliştirmişti.Bugün bile hala bazı şirketler tarafından kullanılan bu yazılım; taksi şoförlerini, sevkiyat araçlarını ve diğer organize çalışan araç filolarını koordine etmek için kullanılan dijital bir sistemdir.

Üniversiteden mezun olamadı.

Jack Dorsey önce Missouri Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde, sonra New York Üniversitesi’nde kısa süreli denemelerde bulunsa da okulun kendisine göre olmadığını anlayarak iki okulu da bıraktı.

Twitter dönemi başlıyor.

Twitter, ilk kurulduğu zamanlarda birkaç insanın kendileri hakkında saçmalıklar yazdığı bir platform olarak değerlendiriliyor hatta medya kanallarında Twitter ve kullanıcıları eleştiriliyordu. Ancak Twitter'a gün geçtikçe yeni bir ünlü isim kaydoluyor, politikacılar ve büyük şirketlerin CEO’ları burada paylaşımlar yapıyorlardı.

Twitter’a gerçek gücünü kazandıran kişi ise Barack Obama oldu. Dorsey'in 2011 yılında Barack Obama ile yaptığı röportajla platform ününü artırdı. Dorsey özellikle başkanın verdiği cevapların Twitter’a uygun olarak 140 karakter ile sınırlı kalmasını istedi.

Beraberinde beklenen oldu. Twitter öyle güçlendi ki halka da arz edildi. Kasım 2013'te halka arz edilen şirketin bir hissesi açılışta 26 iken günün ilerleyen saatlerinde 45 Dolar oldu. Jack Dorsey, bir günde 2,2 Milyar Dolar kazandı. Aynı hisse değerinin bugünkü karşılığı ise 5,1 Milyar Dolar. 

Dorsey, farklı bir hayat tarzına sahip.

Jack Dorsey çok az yemek yiyor ve haftasonları da oruç tutuyor. Her gün yaptığı vazgeçilmez ritüeli ise üçer kez sırasıyla buz banyosuna ve saunaya girmek. Bu sıralar kripto parayla ilgilenen Dorsey, yakın zamanda Afrika’ya taşınacağından da bahsetti.

Kaynak için tıklayınız.


İrem Bilgin

Öğrenci Kariyeri yazarlarından İrem Bilgin..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.