Öğrenci Kariyeri Banner

Eski Tesla Çalışanları Elon Musk İle Çalışmanın Zorluklarını Anlattı!

Eski Tesla Çalışanları Elon Musk İle Çalışmanın Zorluklarını Anlattı!
Herkesin hayran olduğu vizyoner bir patron evet Elon Musk'dan bahsediyoruz. Kendisi Tesla'da çalışmanın ne kadar zorlu olduğunu her fırsatta dile getiriyor. Peki çalışanları bu konu hakkında ne düşünüyor?
Eski Tesla çalışanlarına göre ise Musk ile çalışmak, Tesla ile çalışmaktan daha zor. Öncelikle Elon Musk oldukça değişik bir karakter. Çok yoğun çalışan ve sürekli yeni fikirlerin peşinden koşan Musk’ın vizyonerliğinden kimsenin şüphesi yok.

elon musk ile ilgili görsel sonucu

Charles Duhigg'in röportajı ise Tesla’da işlerin nasıl yürüdüğüne dair bir fikir veriyor. Genel kanı ise Musk’ın şirkete bir amaç ve bir kaos getirdiği yönünde. Musk’ın duygu durumundaki değişimler, şirket çalışanlarına da yansıyor. Genel olarak Musk’ın olumsuz tarafına yakalanmak istemeyen çalışanlar o’ndan uzak dururken, Musk hakkındaki iddialar da artıyor. Duhigg’in röportajlarında konuştuğu kişilerin oldukça ilginç açıklamaları var.

tesla engineer ile ilgili görsel sonucu

Yöneticilerden birisi, Musk’ın bir gün “Bugün birini kovmam lazım. Lazım işte.” dediğini söyledi. Genç bir mühendisin de üretim hattında yaşanan bir sorun yüzünden oracıkta kovulduğu bildirildi. Satış pozisyonuna başvuran bir adayın sırf Musk çoraplarının rengini beğenmediği için geri çevrildiği iddia edilse de, Musk bu iddiayı reddetti. Yöneticiler o kadar geriliyorlar ki, bir kısmı her gün işe “Acaba bugün son günüm mü?” diye gidiyor. Eski bir yönetici, “Tesla’daki herkes Musk ile istismarcı bir ilişki içerisinde.” diyor.

Tesla’dan yapılan açıklamada ise Model 3’ün üretiminin “acı verici şekilde zor” geçtiği belirtilirken, Duhigg’in röportajları ve Wired’de yayınlanan haberi için “aşırı dramatik ve sansasyonelleştirilmiş hikaye” tanımı kullanıldı. Bu şekilde davranıyor olsalardı Tesla’nın ayakta kalamayacağını savunan bir firma sözcüsü, başarılı olmak için çok yüksek standartlarının olması ve herkesten daha çok ve daha akıllıca çalışmaları gerektiğini söyledi. Firma sözcüsü ayrıca Musk’ın, beraber çalıştığı insanları çok önemsediğini söyledi.

İlgili resim

İki yıl içinde üç düzine önemli yöneticisi ayrılmasına rağmen eleman sıkıntısı çekmeyen firmanın çalışanları, daha büyük bir amacın parçası olduklarına inanıyorlar.

Duhigg’in görüştüğü bir Tesla çalışanı, şirketteki herkesin çok zeki olduğunu ve Tesla’nın gerçekten dünyayı değiştiren az sayıdaki şirketlerden biri olduğunu söylüyor. Musk’ın sonu gelmek bilmeyen istekleri, pek çok çalışanın potansiyelini aşmasını sağlamış.

work with elon musk ile ilgili görsel sonucu

Yine de bazı çalışanlar, Tesla’nın başarısının CEO’su sayesinde değil CEO’suna rağmen elde edildiğinde ısrarcı. Eski bir baş mühendis, Tesla’nın başarısı olarak şirketin CEO’su kamu önünde çökerken ve yöneticiler ayrılırken dünyanın en beğenilen elektrikli arabasını yapmaları olduğunu söylüyor.


Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.