Öğrenci Kariyeri Banner

Erkek Yazarların Kitaplarını Ters Çeviren Kitabevi Önemli Bir Gerçeği Yüzümüze Vuruyor

Erkek Yazarların Kitaplarını Ters Çeviren Kitabevi Önemli Bir Gerçeği Yüzümüze Vuruyor
 

Amerika’daki Loganberry Books isimli bir kitabevi, ilk bakışta tipik bir edebi harikalar dünyasına benzese de daha dikkatli bakınca, içeride bundan daha fazlasının olduğunu görüyorsunuz.

sub-buzz-25973-1488986185-4

Yazın dünyasında, erkeklerin kadınlardan ne kadar daha fazla öne çıktığını göstermek için kitabevindeki erkekler tarafından yazılmış tüm kitaplar ters çevrildi.


sub-buzz-9403-1488986193-1

“20 yıldan fazladır kitap satıyorum. Her yıl Mart ayında kadınların eserlerini ön plana çıkarmak için gayret gösterdim. Bu yıl farklı bir şey yapmak istedim. Sadece kadınların iyi eserlerini değil, aynı zamanda sektördeki eşitsizliği de öne çıkaracak bir şey. Kadın yazarları satışa sunmaya çalışan biri olarak, yaptığım şeyin etkisi şok edici oldu” diyor kitabevinin kurucusu ve sahibi Harriet Logan.

Sonuç raflar üzerindeki gerçek bir beyazlaşma oldu. Ve bu da, kitabevinden alışveriş yapan herkes üzerinde tam bir şok etkisi yarattı.


sub-buzz-9604-1488986364-1

Kitabevinin sahibi Logan, dükkanındaki eserlerin sadece yüzde 37′sinin kadınlar tarafından yazıldığını tahmin ediyor.



“Müşterilerin tepkisi de inanılmazdı. Birçok insan etrafına bakarak öylece dikiliyor ve başını sallıyordu” diyor Logan.


sub-buzz-9230-1488986488-4

“İnsanların şunu düşünmelerini istiyorum: Cinsiyet farkı gerçekten bu kadar eşitsiz mi ve neden böyle? Benim kişisel kütüphanem nasıl görünüyor? Bu dengesizliği değiştirmek için neler yapılabilir? Ve sonra, adını bilseniz de bilmeseniz de gidip bir kadın yazarın kitabını alın ve okumayı deneyin” diyor Logan.

Bu etkileyici proje, kitabevinin dışına taşan bir etki yarattı.


“Bir erkek öğretmen, Mart ayı boyunca sınıfındaki tüm erkek yazarların kitaplarını tersine çevirdiğini ve öğrencileriyle, bu kadar önemli bir eğitsel alandaki cinsiyet eşitsizliği üzerine bir müzakere gerçekleştirdiğini anlattı” diyor Logan.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.