Öğrenci Kariyeri Banner

Erkek Öğrenciler İçin Olması Muhtemel Üniversite Hayatı

Erkek Öğrenciler İçin Olması Muhtemel Üniversite Hayatı
Evet arkadaşlar geldik üniversiteye. Peki bundan sonrası erkekler için nasıl geçmekte, gelin birlikte bakalım..

21427398453_ec59552cec_o

Kayıt: Üniversiteye ilk kayıt aşaması en önemli aşama. Bazılarımız için istediğimiz üniversite olduğundan böyle bir heyecanlı geçer. Bazılarımız için ise istemediğimiz bir okul veya bölüm ise eziyettir. Tabi bir de ailesinden farklı şehirlerde okuyacak arkadaşlar var. Bazılarımız için farklı bir şehir özgürlük olurken, bazı erkek arkadaşlar için ise eziyet olabilmekte.

s-cbfb49d065d49408c04aac94080a4c420427255e

1.Dönem : Bu dönem ilk heyecan ile hedefler konulan dönemdir. Yok yatay geçiş yapacağım yok çift anadal yapacağım gibi hedefler belirlenir, ancak yavaş yavaş bu hedef “ya abi dd ile geçsem yeter” e döner. En iyisi haksızlık etmiyim bu hedefe ulaşan kişi sayısı çok çok az olur. Okulun ilk haftalarında -geldiği okulda tanıdık olmayanlar ayrı- herkes bir arkadaş arama çabasına girer, etrafına bakınırlar. Zaten bu dönemlerde yapılan arkadaşlıklardan sonra bir gruplaşma olmakla beraber ileri evrelerde arkadaş edinme zorlaşmaktadır. Sınavlara girdikçe kopya çekmenin imkansız veya çok zor olduğu yavaş yavaş erkek öğrenci de yer etmiştir. Vize ve final zamanlarında hep bir enerji olur ancak notlar açıklandıkça o heyecan yavaş yavaş düşmektedir, en azından benim için :)

hb

2.Dönem :Düzenden kurtulup, düzensizliğin iliklere kadar hissedildiği dönemdir. Evde kalanlar için yemek yemenin hayat amaçlarından olmaya başladığı dönemde olabilir. Yavaş yavaş arkadaşlıklar kurulup “Ya knk seneye napıyosun, beraber bir kişi daha bulup eve çıkalım mı?” cümlelerin kurulup karar verildiği dönemdir. Bununla birlikte yaz okulu hakkında geniş araştırmalar yapılmakla beraber “ya knk, benim bir tanıdığım var adam ff ile kaldığı dersi aa ile vermiş” cümlesi kurulup “ümit fakirin ekmeği umar ha umar” bölümüne geçiş oluyor

s-e6cfab14964fb9fb18829e4a3422df4ed5629fff

3.Dönem : Tebrikler arkadaşlar artık ikinci sınıfsınız ve yeni gelenlere dede-torun cümleleri kurabilirsiniz. Bu dönemde gezme-tozma, alt sınıflardan varsa 1-2 kızla tanışma evresidir. Derslere sınavlardan 1-2 gün önce çalışıldığı, aileden acaba bu sefer nasıl para isterim denildiği dönemdir.

12592215_1183587228353426_3564187209002487286_n

4-5-6. Dönem : Bu dönem ara form dönemi olmaktadır. Böyle nasıl diyim insanın belli şeyler yaşadığı, insan ilişkilerini tanıdığı ve çoğu insandan soğudu dönem de olabilir. Bu dönemlerde herşey çıkara dayalıdır. Tabi gerçek anlamda dost dediğin kişilerde yok değil. Yavaş yavaş mezuniyet hayalleri kurulmaya başlandığı, mezun olduktan sonra ne yapacağım diye kendi kendine sorulduğu ve çoğu zaman “abi dil bilmek, program bilmek şart ya” dendiği evredir. Ha unutmadan bu dönemde ortalamalar dibi görme ihtimali olduğundan eğer bu dönemlerin daha gelmediyseniz işleri sıkı tutun.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

7-8. Dönem : Bu dönem tam anlamıyla yumurtanın kapıya dayandığı dönemdir. Mezuniyet telaşı ile birlikte alttan kalan dersleri temizleme çabalarının olduğu , mezuniyet için yeterli ortalama yoksa bir yerlerden yükseltilmeye çalışıldığı zamandır. Evet mezun oluyorsunuz ama “ben mezun olduktan sonra ne yapacağım, hayatımı nasıl şekillendireceğim” dendiği bölümdür.

4602492905_301d5a2807_o

Mezuniyet sonrası : Bu döneme henüz bende gelmedim, ancak söylenenlere göre hiç hoş bir dönem değil. Mezun olduktan sonra mezuniyet ile iş başlangıcı arasındaki dönemde sudan çıkmış balık gibi kendinizi boşlukta hissediyorsunuz diyen de yok değil :) Umarım, üniversite hayatınız güzel geçer.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.