Öğrenci Kariyeri Banner

ERASMUS PROGRAMI GENİŞLETİLDİ

ERASMUS PROGRAMI GENİŞLETİLDİ

erasmus


Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Erasmus+” programına yönelik olarak, bütün vatandaşları Erasmus+ programının beraberinde getirdiği fırsatlardan faydalanmaya davet ettiğini söyledi.





 AB Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, AB Bakanlığı'nın bağlı kuruluşu Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülen AB eğitim ve gençlik programlarının 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren yeni bir döneme girdiğine dikkat çekilerek, 2007-2013 yıllarında Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programları adı ile yürütülen programların 2014-2020 yıllarında Erasmus+ adı altında uygulanmaya devam edeceği belirtildi.

1 milyon euro bütçe

Açıklamaya göre, Erasmus+ programı kapsamında eğitim, öğretim ve gençlik alanlarının yanı sıra spor konusunda geliştirilecek projelere destek sağlanacak. Türkiye'nin de içinde olduğu 34 Avrupa ülkesini kapsayacak programın 2014-2020 dönemi bütçesi 14.7 milyar euro olarak belirlenirken, söz konusu dönemde Türkiye'nin yaklaşık 1 milyar euro bütçe kullanması bekleniyor.

Açıklamada, Erasmus+'nın, daha önce kamuoyu tarafından bilinen adlarıyla Comenius (Okul Eğitimi), Erasmus (Yükseköğretim), Leonardo da Vinci (Mesleki Eğitim), Grundtvig (Yetişkin Eğitimi) ve Gençlik Programları’nın tek bir isim altında birleştirdiğinin altı çizilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Programda gençler için ayrıcalık tanınarak tüzel kişilik şartı aranmaksızın en az 4 gencin bir araya gelerek başvuru yapmasına imkan sağlanıyor. Erasmus+ programı altında 2 farklı proje imkanı bulunacak. Hareketlilik adı verilen projelerle Avrupa ülkelerine eğitim, meslek eğitimi, staj, iş başı eğitimi, gönüllü hizmeti yapma imkanı sağlanacak. Stratejik Ortaklık olarak tanımlanan projelerle okul eğitimi, meslek eğitimi, yüksek öğretim, kişisel gelişim veya kurumsal kapasite gelişimi gibi alanlarda Avrupa ülkelerindeki uygulamalar ile yenilikçi yöntem, müfredat vb. çalışmalar transfer edilebilecek."

Başvuru tarihleri

Erasmus+ programının 2014 yılı için proje başvuru tarihlerinin de belirlendiği aktarılan açıklamada, "Buna göre hareketlilik projeleri 17 Mart 2014 tarihine kadar, stratejik ortaklık projeleri ise 30 Nisan 2014 tarihine kadar Türkiye Ulusal Ajansı'na sunulabilecek" denildi.


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.