Öğrenci Kariyeri Banner

Engel Yok(ÖZEL)

Engel Yok(ÖZEL)
Hayat, gördüğünüzden öte yaşadığınızdan farklı hayatlarda gizli.      

 

.1006_600_engelsiz_senlik_1399515198

Nasıl başlamalıyım sözlerime bilemiyorum ama bildiğim tek şey harikulade yaşamımızın içindeki çöpleri bile kenara kaldırmayı unuttuğumuz..

Ama daha da önemlisi hayatın içinde gizli kapılar ardında ki farklı hayatlar..

Bazen yaşamımızın etrafında tatlı telaşlarımız olurken insanlığımızı hatırlatan insanlar ne kadar değerli, ne kadar da özeller.Öylesine temiz öylesine iyi niyetliler  gerçek insanlar..

Bir gün Bolu-izmir yolculuğundayım ve gördüğüm manzara beni çok etkiledi.Otobüs şoförü görme engelli arkadaşımız için en yakın benzinlikte mola vermiş.Muavinde onunla kırmadan öylesine  ki güzel ilgileniyordu.Sonra dedim ki acımak yerine insanı sevmeyi unutmayan insanlarda varmış.İnsan dikkat edince fark edilmeyen bile fark edilebilir hale geliyor.Bir gün evdeyim babamın çalıştığı firma kurabiye dağıtmış özel bir gün için.Kurabiyenin üzerinde yazan şey dikkatimi çekiyor ve bir kenara not ediyorum''Düşler Mutfağı''. Sonra araştırıyorum ve buluyorum ki.Düşler mutfağı, engel tanımayan kardeşlerimin harika el ve yürek lezzetlerini kattığı bir dünya..

Yani sadece bir kurabiye değilmiş yediğim.Muhteşem yürekli insanların, muhteşem iş birliğiyle hazırladığı şekerlemelermiş meğer.

Çalıştığım günlerden birinde ise Muhteşem gönüllü açık yürekli bir anne çıkıyor karşıma.''Buyrun nasıl yardımcı olabilirim diyorum'' başlıyor anlatmaya..

-11 yaşındaki kızı babasından annesine hediye almasını rica ediyor ama baba iş yerinden izin alamadığı için anneye durumu anlatıyor.

Gönlü kırlmasın sana hediye almamı istedi ama alamadım diyor ve anne sırf görme engelli kızı mutlu olsun diye kendine hediye alıyor ve haberi yokmuş gibi davranıyor.Çünkü anne olmak Evladın her kim ne olursa olsun ona sahip çıkabilmektir.Güzel yürekli, sabırlı olabilmektir.

Demem o ki Yaşadığınız hayat mükemmelken neden kendinize engel koyuyorsunuz.Kendinizi onların yerine koyun, hayal edin

Yapmak istediğiniz ne varsa Hayatınıza engel koymayınYaşayın, yaratın, dinleyin bilin ki hayat zorlandığınızda size kucağını açar.

ENGEL-SİZSİNİZ!!!

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.