Öğrenci Kariyeri Banner

Endüstri Mühendisliği Bölümü ve Doğuş Üniversitesi

Endüstri Mühendisliği Bölümü ve Doğuş Üniversitesi
Herkese merhabalar. YGS sıralamaları açıklandığına göre herkesin kafasında LYS sonrası için bir sıralama oluşmuştur diye düşünüyorum. Sizlere bir tavsiye vermem gerekirse tercih dönemine girmeden önce kişisel özelliklerinize uygun bir meslek bulmanız, tercih dönemi geldiğinde yanlış karar vermemenize yardımcı olacaktır. Ben de bu konu üzerinden yola çıkarak  sizler için okuduğum okul ve bölüm hakkında bilgi paylaşacağım.

738021.TIF

İlk olarak endüstri mühendisliği nedir, ne değildir onu bilmeniz gerekiyor..

Endüstri mühendisi dediğimiz şahıs önüne gelen her işi yapan şahıs değildir arkadaşlar. Bu direkt yanlış bilgi kümesine giriyor. Bir endüstri mühendisi sistemde değişiklik yaparak verimliliği maksimuma çıkartır. Örnek verecek olursak otomobil firmasında  bir makine mühendisi motoru veya başka bir aleti planlarken, endüstri mühendisi ham maddeden ve zamandan kazancı planlar ve sistemin nasıl daha kaliteli olacağı hakkında düşüncelere girer. :)

Sales and technical support

Şimdi biraz da sizlere kendi üniversitemdeki bölümden bahsetmek istiyorum 

Doğuş Üniversitesindeki endüstri mühendisliği bölümü, 1997 yılında üniversitenin kuruluşuyla birlikte oluşturulmuştur. Üniversitemin bu bölüm için 60 kişilik kontenjanı bulunmaktadır ve İngilizce eğitim vermektedir. Eğitim öğretim planını en iyi lisans programını oluşturmak üzere tasarlamış olan üniversitenin misyonu öğrenciye teorik altyapı yanında, pratik mühendislik becerileri, aktif grup çalışması, kişisel gelişim ortamı, etik değerlerin daha hayatın içinde olduğu bir ortam, sorunları çözebilme yeteneği kazandırmaktır.

E02375

Doğuş Üniversitesine geldiğinizde alacağınız dersler;


İlk dönem ekonomiye giriş, endüstri mühendisliğine giriş, matematik 1, fizik 1, Türkçe ve advance İngilizce derslerini alacaksınız.

İkinci Dönem kimya, fizik 2, matematik 2, katı mekaniğine giriş, Türkçe ve advance İngilizce derslerini alacaksınız.

Unutmadan belirtmeliyim ki matematik 1 dersi genellikle lise tabanlı olup kaldığınız takdirde matematik 2 dersini alamıyorsunuz. Fizik için bu durum geçerli değil.

Üçüncü Dönem bilgisayar programlama ve algoritmaya giriş, lineer matematik, bilgisayar destekli mühendislik grafiği, mühendislik istatisliği  ve Atatürk ve inkılap tarihi göreceksiniz arkadaşlar.

Dördüncü Dönem ise üretim teknolojisi, iş etüdü ve ergonomi, diferansiyel denklemler, mühendislik istatisliği 2 ve Atatürk ve inkılap tarihi 2 dersini alacaksınız.

Geri kalan derslere okulun sitesinden ulaşabilirsiniz.

Tercih Yaparken...

 

Unutmayın tercih yaparken kişisel özellikleriniz hep ön planda olmalı çünkü geride kalan hayatınız boyunca muhtemelen seçtiğiniz mesleği yapacaksınız. Meslekleri iyice tanıyın. "Mezun olunca ne iş yapabilirim?" sorusunu bolca sorun, seçeceğiniz üniversite için de oldukça seçici davranın üniversitelerin eğitim programlarını inceleyin ve ona göre karar verin. Son olarak sevdiğiniz işi yapmanız başarıyı getireceğini asla unutmayın.

Herkese iyi çalışmalar.

Özel İçerik Cumali Cem Yüksel

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.