Öğrenci Kariyeri Banner

En Yetenekli Mühendisler Hangi Firmalarda Çalışıyor

En Yetenekli Mühendisler Hangi Firmalarda Çalışıyor
muhendisler

Üniversite Öğrencilerine Ek Gelir İmkanı


Teknoloji şirketlerinin yenilikçilik becerileri, halihazırda yetenek kıtlığının olduğu bu endüstride büyük ölçüde kalifiye yetenekleri kendilerine çekmeyi başarabilmelerine bağlı. Şirketleri istihdam ettiklerin mühendislerin ne derece kalifiye olduğu ve bu mühendislerin sayısına göre analiz eden Bernstein Research raporu, teknoloji şirketlerinin büyük ölçekli inovasyon yapabilme becerilerini sıralıyor.

[ad name="Google Adsense"]

SignalFire’ın TalentRank verilerini baz alan raporda en yüksek puana sahip olan şirket Alphabet ve onun Google’ı en fazla sayıda kalifiye mühendisle çalışıyor. Alphabet’in mühendislerinin yüzde 20’sinin TalentRank’i (yani yetenek sıralaması) yüzde 95’in üzerinde. 3 milyondan fazla özel ve halka açık teknoloji şirketini inceleyen raporda, şirketler çalıştıkları mühendislerin becerilerine göre sıralandığında Alphabet ile birlikte Apple, Amazon ve Microsoft büyük ölçekli inovasyon yapmak konusunda en iyi şirketler.

talent-rank-report

Şirketlerin yetenek havuzları yakın merceğe alındığında rekabet avantajına sahip oldukları alanlarda mühendislik ekipleriyle sivrildikleri de görülebiliyor. Twitter yetenek skoru en yüksek olan şirket olarak öne çıkıyor ancak bunun sebebi rakiplerine göre daha küçük bir mühendislik ekibine sahip olması. Twitter kullanıcı sayısı, etkileşim ve gelirlerini arttıracak bir yetenek havuzuna sahip, Bernstein’e göre.

Reklam alanında en güçlü mühendislik ekibine sahip olan Facebook, yetenek havuzunu büyütmeye devam ediyor. Şirketin reklam mühendislerinin Google’ınkinden daha yüksek skora sahip olduğu belirtilen raporda, bunda Facebook’un daha küçük bir ekiple çalışıyor olmasının da payı olduğu hatırlatılıyor.

Kalifiye mühendislerini yıllardır kaybetmeye devam eden Yahoo’nun ekibi, rapora göre iyi ancak Facebook ve Google’a göre geriden geliyor. Bir süre önce acımasız çalışma koşulları ile gündeme gelen Amazon’un bu itibarı görünen o ki yetenekleri kaybetmesine neden olmamış. Zira rapora göre, Amazon yüksek kaliteli mühendislerle çalışıyor ve bunda AWS en önemli etken olabilir.

Mühendislerin geçmiş performansları, yenilikçi projeleri, eğitim, deneyim ve liderlik özelliklerine göre sıralandığı ve kıyaslandığı raporda, kalifiye yetenek havuzunu büyütme konusunda en iyi teknoloji şirketi ise Uber. Dünyanın en değerli unicorn’u olması kalifiye yetenekleri çekmesini de sağlıyor gibi görünüyor.

Kaynak: Webrazzi

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.