Öğrenci Kariyeri Banner

En Uzun Süre Hüküm Süren Kraliçe

En Uzun Süre Hüküm Süren Kraliçe
II. Elizabeth

 

Elizabeth Alexandra Mary , geçmiş günlerde doğum günü olan ve Birleşik Krallıkta uzun süredir hükümdarlık yapan , tarihe uzun süreli tanıklık eden köklü bir aileden gelen  II.Elizabeth'tir .

 

Windsor Hanedanının 4.sırasında olan II.Elizabeth , 21 Nisan 1926'ta Londra'da doğmuştur .Babası Kral VI.George ve annesi Leydi Elizabeth Bowes-Lyon'un büyük kızıdır . Çocukluğunda onu  "Lilibet" olarak çağırırlardı .Amcası VII.Edward tahttan çekilmesinin ardından babası VI.Georg'un tahta geçmesiyle erkek veliahtı olmadığından tahtın varisi olmuştur ve bundan ötürü "Yüce Prenses Elizabeth" ünvanını almıştır . Eğitiminde ise anayasa tarihiyle alakalı dersler almış ve Fransızca öğrenmiştir. Çocukluktan farklı şeylere hep ilgisi vardı, en çok atlara ve fotoğraf çekmeye karşı ilgiliydi.



Elizabeth II.Dünya Savaşı sonlarında orduda yardımcı hizmetlerde gönüllü olarak çalıştı. Sürücü ve mekanik üzerine eğitilmiş ve birkaç ay sonra fahri genç komutan olarak terfi almıştı. Elizabeth 18 yaşına geldiğinde "Galler Prensesi " ünvanı verilmek istendi ancak babası karşı çıktı, çünkü bu ünvan veliaht olan erkek prenslerin eşlerine verilmekteydi ve Elizabeth'in erkek kardeşi olabilirdi, bu sebeple babası buna karşı çıktı.



 

Yıllar geçti Elizabeth büyüdü ve uzaktan kuzeni olan eski Yunanistan ve Danimarka Prensi Philip'le nişanlandığı ilan edildi ve evlenmeden önce Kral George tarafından Philip, Edinburg Dükü oldu. 1947'de Edinburgh Dükü Philip ile evlendi ve dört çocuğu oldu . Galler  Prensi Charles 14 Kasım 1948'de , Kraliyet Prensesi Anne 15 Ağustos 1950'de,  York Dükü Prens Andrew 19 Şubat 1960 ve Wessex Kontu Prens Edward  10 Mart 1964'te doğdu.

 



 

Eşiyle birlikte çıktığı yolculukta babası Kral VI.George'un ölüm haberini  ve tahta geçtiği haberini aldı. 2 Haziran 1953'de resmi olarak taç giydi ve aynı zamanda babası yerine İngiliz Milletler Topluluğu Başkanı seçildi. Bu sırada taç giyme töreni televizyonda canlı yayınlandı ve bu bir ilkti. Elizabeth, Kraliçe olarak seçildiğinde Winston Churchill Başbakan olarak görevdeydi.



II.Elizabeth Birleşik Krallıkta en uzun süre görev yapan ismidir ayrıca dünyada da en yaşlı hükümdardır. 26 yaşında tahta geçmiştir, şuan  94  yaşındadır ve görevine devam etmedir.

II.Elizabeth hakkında bilinmeyenlerden bahsetmek gerekirse,  II.Elizabeth pasaportsuz seyahat edebilmektir.Giyiminde tek renk tercih etmesinin sebebi uzaktan bile kendinin görünür olmasını sağlamak için yapılan kraliyet stil sırrıdır. Geçmiş günlerde 94 yaşında giren II.Elizabeth hala tahtta görevine devam etmektedir.

 

 

Kaynakça

Kaynakça

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

1 Yorum

  • Rümeysa  Bozaslan

    Voov çok güzel ve şaşırtıcı bir içerik olmuş teşekkür ederim 😊 (bu güzel bilgiler için)

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.