Öğrenci Kariyeri Banner

En Fazla Beyin Göçü Alan 5 Ülke

En Fazla Beyin Göçü Alan 5 Ülke
Beyin göçü, günümüzde eğitim ve teknolojinin gelişimiyle beraber sıklıkla rastlanılan bir durumdur. Ülkelerinde aradıklarını bulamayan nitelikli meslek ve eğitim sahibi kişiler, sosyal haklarının daha fazla olduğu, aradıkları çalışma ortamına sahip ülkelere göç etmektedir. Dolgun maaşlar ve yüksek hayat standartları sağlayabilen ülkeler, bu kişileri cezbederek onları ülkelerinde yaşamaya sevk etmektedirler. İşte en fazla beyin göçü alan 5 ülke:

1 - İsveç

beyin_gocu_siralamasi_4

İsveç dünyanın eğitim ve refah seviyesi en yüksek ülkelerinden biri; ve bilhassa da son 20 yıldır en fazla beyin göçü alan ülkelerde zirveye oynamaya başladı. İsveç'in bütçesinin büyük bir bölümünü bilim, eğitim, endüstri ve araştırma projelerine ayırdığını düşünürsek şaşırtıcı değil.

Türkiye'den de birçok öğrenci ve bilim insanı tarafından en fazla tercih edilen ülkelerden.

2 - Almanya

beyin_gocu_siralamasi_5

Çok gelişkin endüstrisi, istihdam alanlarının çeşitliliği ve tabii Avrupa'nın en güçlü ülkelerinden olması Almanya'nın sadece Avrupa'dan değil, Asya ve Amerika kıtalarından da göç almasını sağlıyor. Almanya, kendi vatandaşlarına sunduğu eğitim ve istihdam alanlarını tüm ülke vatandaşlarına sunduğu için çok fazla beyin göçü alıyor.

3 - Norveç

beyin_gocu_siralamasi_2

İşsizlik yüzde 3, kişi başı milli gelir 60 bin dolar civarında, petrol ve doğalgaz ihraç ediyor, iş olanakları geniş. Norveç beyin göçü almasın da kim alsın? Hiç uzatmıyor galeriye devam ediyoruz.

4 - Amerika Birleşik Devletleri

beyin_gocu_siralamasi_

Süper güç ABD, zaten tam bir nitelikli insan avcısı. Dünyanın her yerinden yetenekli insanlara sunduğu burs ve çalışma imkanlarıyla dünya devi şirketler oluşturuyor.

En önemli avantajlarından biri de, yüksek lisans ve doktora için çektiği öğrencilere mezun olur olmaz iş imkanı sağlaması.

5 - Kanada

beyin_gocu_siralamasi_3

Hem sunduğu iş olanakları ve refah seviyesiyle, ABD'ye bir alternatif olarak görülmesiyle Kanada da, dünyanın dört bir yanından nitelikli iş gücünü kendine mıknatıs gibi çeken son ülkemiz.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.