Öğrenci Kariyeri Banner

Elon Musk'ın Başarılı Olmak İçin 10 Kuralı

Elon Musk'ın Başarılı Olmak İçin 10 Kuralı
1-Asla Vazgeçmeyin

1

İster yapamayacağınızı, ister yapabileceğinizi düşünün. Haklısınız. Zor bir durum hata yapıp yine de devam etmek. Ama başarıya giden yolda yapılan her doğru adımda sizin veya bir başkasının yanlış adımları vardır. Zaten asıl önemli olan da  o yanlış adımdan sonra  doğru adımı atabilmek için tekrar ve tekrar denemek.

Bernard Shaw:

Yaptığım on şeyden dokuzunun başarısızlıkla sonuçlandığını gördüm. Gençken başarısız olmak istemiyordum, onun için ben de on kat daha çok çalıştım.

Acı yok Rocky!

2- Gerçekten sevdiğiniz işi yapın

2

Bence en önemli özelliklerden biri bu. Çünkü işinizi sevmeden kendinizi geliştirmeye çalışmak işkenceden farksız olucaktır.

İyi işler başarmanın tek yolu, işinizi sevmekten geçer.

Mutluluk pozitif enerji hayatınızın her yerinde sizi daha iyi yapacaktır. Kısacası gülümse..

3-Küçük Adamları Umursamayın

3

Bu eleştirileri dikkate almayın demek değil. Bu:'' Sizin yapamayacağınıza inananlar olucaktır ve eğer pes ederseniz onları haklı çıkarmış olursunuz'' demek. İnsanların fikirleri önemlidir ama siz kendi inandığınız fikirlerden başkaları inanmıyor diye vazgeçmek zorunda değilsiniz.

Henry Ford:

Eğer insanların fikirlerini sorsaydım daha hızlı bir at yapardım

 

4-Risk Alın

4

Elon Musk büyük riskler almış bir adam ama büyük risk alıp kaybedenlerde var. Gençken risk almak ileriki yaşlara nispeten daha kolay. Bu yüzden inandığınız projeler için risk almanız gerekecektir. Bazen başarıyı o kritik an belirler ama yapacağınız hata bir son değil bir deneyimdir.

5-Önemli Bir Şey Üzerinde Çalışın

5

Dünyayı kurtarmanızı istemiyorum tabii ki ama  gerçekçi problemlere gerçekçi çözümler üretmeye çalışın. İnsanların hayatlarını etkilemeniz önemlidir ve insanları etkilemek sizi de motive edebilir.Elon Musk Teslayı kar elde etmek amacıyla değil elektirikli otomobilin önemini dünyaya gösterebilmek için kurdu. Kar amacı gütmeyen bir girişimci! Kulağa garip geliyor değil mi? Ama merak etmeyin kar amacı gütmese bile onda da kar etti .

6-Fırsatlara Odaklanın

6

Fırsatlar insanın karşısına çıkmaz sen fırsatları kovalarsın ve yakalarsın. Tabi ki şans faktörü vardır ama genelde şans faktörünü kaybedenler bahane için kullanır. Fırsatı bulunca fırsatı değerlendirmek için kendinizi geliştirmeniz gerek bunu da Öğrenci Kariyeri ile şu an zaten yapmaya başladınız bunun devamını da kendi özverinizle yapmaya devam edin...

7-Problem Çözenleri  Bulun

7

Projelerin hayata geçebilmesi için bir takım çalışmasına ihtiyaç vardır. Bu takımı kurmak da en az projenin kendisi kadar önemlidir. Çünkü bu, projenin kaderini her yönden etkileyecektir. İyi takım, her şeyin en iyisinden oluşan takım demek değildir. İyi takım için samimi, uyumlu bir ekip gereklidir ve bu da projenin sonuçları için en önemlisidir.

8-İnsanların Dikkatini Çekin

8

Modern dünyanın bir cilvesi artık bu. Kaliteliden çok dikkat çeken önemseniyor. Buna adapte olmalı ve istediğiniz yere gelebilmek için insanların dikkatini çekmelisiniz. Bunu gerçek hayatta çok net görebiliyoruz. İnsanların dikkatini çekemeyen projeler,filmler, müzikler kaybolup gidiyor. Bu yüzden projenizi dikkat çekici hale getirmeye uzun süre çalışmalısınız.

 

9-Harika Bir Ürün Geliştirin

9

Bu konuda açıkçası fazla söze gerek yok ama şunu bilin ki; o bir anda gelen çok büyük projelerin bile öncesinde, oldukça fazla kişisel gelişim ve hayal gücü var. Projeniz illa ki bir ürün olmak zorunda da değil. Bir tarz, bir fikir, bir akım, bir yazılım, bir devrim... Herkesin projesi aynı zamanda kendisidir zaten. Kendini geliştirmek sadece işte daha iyi yere gelmek değildir bunu da unutmayın.

10-Çok Fazla Çalışın 

10

Başarıya çiçekli yollardan gidilmez ve başarılı insan hep ter kokar.

 

Mustafa Kemal Atatürk:

Denebilir ki, hiçbir şeye muhtaç değiliz, yalnız bir tek şeye ihtiyacımız var: Çalışkan olmak!

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.