Öğrenci Kariyeri Banner

Elon Musk Yine Şaşırttı

Elon Musk Yine Şaşırttı
Birçok ilke imza atan girişimci Elon Musk, yeni projesiyle bir kez daha kendine hayran bırakıyor. Güney Afrika'nın başkenti Pretoria' da dünyaya gelen, Queen's Üniversitesi'nden ayrıldıktan sonra, Pennslyvania Üniversitesi Wharton Okulu' nda ekonomi alanında, Pennslyvania Üniversitesi, Bilim ve Sanat Okulu'nda fizik alanında lisans eğitimleri almış olan Musk, SpaceX' in kurucusu ve Tesla Motors ile Paypal' ın (orijinali X.com) kurucu ortaklarındandır. SpaceX' te CEO ve baş tasarımcı: Tesla Motors'da başkan, CEO ve ürün tasarımcısı olarak görev yapmaktadır. Musk aynı zamanda Solar City' nin de başkanıdır.

elonn-1

Hareket noktasının insanlara maliyeti düşük teknoloji sunabilmek olduğunu her buluşunda vurgulayan, teknik olarak karmaşık ve pahalı ürünleri uygun fiyatlarla satmayı hedefleyen Musk, çalışmalarını uzay araştırmaları alanına yönlendirmiş bulunmaktadır.Kitap kurdu olan, nükleer silahların insanlığı, dünyayı yok edebilecekleri ihtimaline karşı insan türünün devamı için uzayda çalışmalar yapan, uzaya gönderilen Tesla model aracın torpido gözüne çok sevdiği Douglas Adams imzalı “The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy”(Bir Otostopçunun Galaksi Rehberi) kitabını yerleştiren , otomobilin radyosunda David Bowie’den “Space Oddity” şarkısını çalan fütürist Elon Musk 2023' te Ay'a insan göndermeye hazırladığını daha önce duyurmuştu. Bu sadece çılgın projelerinden biri. Yeni projesiyle de ulaşımda çığır açacağa benziyor ,artık bu projeyle çok kısa zamanda uzak bölgelere seyehat edebilecez. Musk 'insanlığın geleceğini en çok etkileyecek sorunlardan oluşan' üç alan tespit etmiştir. Bu alanlar internet, temiz enerji ve uzaydı. İnsanların bu alanlara erişimini  kolaylaştırmak için durmadan çalışan Elon Musk, uzay şirketi SpaceX tarafından  geliştirilen 'Starship' isimli roket ile seyehat alışkanlıklarımızı değiştirmeye hazırlanıyor. İddiaya göre, Musk bu roketi ile kıtalar arası uçuşlarda kullanmayı planlıyor. Yer çekiminin olmadığı ortamda seyehat edebilecek  roket havada geçirilen süreyi kısaltacak. SpaceX bu projeyi 2030' da hayata geçirmeyi hedefliyor.

elon-2

Daha önce ABD merkezli uzay aracı ve roket üreticisi SpaceX, kargosunda spor otomobil taşıyan dünyanın en güçlü roketi Falcon Heavy' i  de başarıyla uzaya atan Elon Musk, bu yeni çılgın uçuş haberiyle bizi heyecanlandırıyor, dünyayı değiştirmek için hamlelerini gerçekleştirmeye devam ediyor. Musk aslında çılgın projeleri gerçekleştirmenin imkansız olmadığını gözler önüne seriyor, 'çılgınca şeyler gerçek olabiliyormuş' demesi de bundan. Dünyada böyle çılgın projeler olurken risk almadan yerimizde durmak belki de yapabilecek en büyük hatalardan biri olur. Cüneyt Özdemir' in geçenlerde youtube kanalında değindiği  gibi, Türkiye'  de bir işten söz açın herkes nasıl olamayacağını anlatır, ABD de ise bir projenizi anlattığınızda, herkes o işin nasıl ucundan tutarak size destek olabileceğini anlatır, gözleri heyecanla parıldayarak sizi dinler. Belki de bu nedenle SpaceX gibi şirketleri konuşurken biz bu gelişmelere karşı hareketsiz kalıyoruz. Birbirimize destek olalım. Biz neden üretemeyelim ki diye heyecanlanmaya başlamalıyız ve hep birlikte ''Meğerse çılgınca şeyler yapabilmek mümkünmüş'' diye bağıralım.

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.