Öğrenci Kariyeri Banner

Ekonomi Bilgisini Geliştirmek İsteyenlere, Mahfi Eğilmez'den Kitap Önerileri

Ekonomi Bilgisini Geliştirmek İsteyenlere, Mahfi Eğilmez'den Kitap Önerileri

Günümüzde ekonomi, hayatımızın her yerinde olan bir kavram. Türkiye'de de ekonomi diyince akıllara gelen ilk isim olan Mahfi Eğilmez, biz gençlerin bu konuda daha fazla bilgilenmesi için çeşitli kitaplar öneriyor.


1- Gülten Kazgan: İktisadi Düşünce veya Politik İktisadın Evrimi


Kitap ekonomi biliminin gelişimini bir ekonomik düşünceler tarihi olarak anlatırken aynı zamanda makro ve mikro ekonominin en önemli teorilerini karşılaştırmalı olarak ele alıyor. Bana ekonomide hangi kitabı okuyalım diye soran ekonomi öğrencilerine ilk önerdiğim kitap budur. Ben bu kitabı Mülkiye’de son sınıf öğrencisiyken okumuştum. Hem ekonomi bilimini anlamamda hem de girdiğim sınavlarda çok yararını gördüm. Kitap, yazarı tarafından bir kaç yılda bir yenilenip elden geçirildiği için güncelliğini hep korudu (Remzi Kitabevi Yayınları.)


1


2- Alaeddin Şenel: İlkel Topluluktan Uygar Topluma


Bu kitap iktisatçılar dışında bütün sosyal ve hatta fiziksel bilim öğrencileri tarafından da okunması gereken bir kitap. İnsanlığın, ilkel bir topluluktan nasıl evrilerek bugünkü konumuna geldiğini anlatıyor. O arada bu gelişimin ekonomik gelişimi nasıl etkilediğini, kurumların nasıl ortaya çıktığını tartışıyor. Kitabın analiz yeteneğini geliştirmeye çok yararlı olduğunu söyleyebilirim (Bilim ve Sanat Yayınları, kitap piyasada tükenmiş durumda, ancak sahaflarda bulunabilir.)


2


3- Ted Walther: Dünya Ekonomisi


Kitap, dünya ekonomisinin işleyişini mümkün olduğunca basit bir dille anlatıyor. Ekonomilerin birbirleriyle ilişkileri, uluslararası sistemin çalışma biçimi genellikle ekonomi öğretiminin zor dalları arasında kabul edilen dış ticaret ya da uluslar arası ekonomi bölümünün konusunu oluşturur. Bu konuları bu kitaptan okumak havada kalması olası birçok konuyu öğrenmeyi mümkün kılıyor. Tek sorunu güncellenmiş baskısının olmaması. Buna karşın yine de okunması gereken bir kitap (Alfa Yayınları.)


3


4- Brian Snowdon, Howard R. Vane: Modern Makroekonomi


Sadece makroekonomiyi değil, makroekonominin doğuşunu, gelişim aşamalarını, çeşitli düşünce okullarının bakış açılarını karşılaştırarak anlatan bir kitap. Makroekonomi teorisinin bugünkü formuna gelişini görebilmek için çok yararlı (Efil Yayınları.)


4


5- Anadolu Üniversitesi, Açık Öğretim Fakültesi, Çeşitli Yazarlar: Ekonominin Güncel Sorunları


Ekonominin güncel sorunlarını ağır olmayan bir dille ele alan bu kitap öğrenciler kadar ekonomi konularına ilgi duyanlar için de yararlı bilgiler içeriyor. Kitaba ücretsiz olarak bu linki kullanarak ulaşmak mümkün:


http://eogrenme.anadolu.edu.tr/_layouts/eLrnPoint/AofElrnPortal/GetEbook.aspx?c=IKT408U&s=1


5



Kaynak: Mahfi Eğilmez Kendime Yazılar 


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.