Öğrenci Kariyeri Banner

Eğitim Hayatınıza Faydasını İnanılmaz Şekilde Görebileceğiniz 10 Taktik!

Eğitim Hayatınıza Faydasını İnanılmaz Şekilde Görebileceğiniz 10 Taktik!

Okul hepimiz için yeri gelince zorlayıcı bir parkur, yeri gelince de adeta bir eğlence merkezi oluyor. Hepimiz biliyoruz ki, her ne olursa olsun güzel bir gelecek için okullarımızı bitirmek zorundayız. Bunu okulu sevmeyen arkadaşlar için söylüyorum, sevilmese bile okulu amacınıza ulaşmanızı sağlayan bir merdiven gibi düşünün ve o merdivenleri pes etmeden çıkmaya devam edin. Böyle düşündüğünüzde ve etrafınızda bulunan güzel arkadaşlarınızla okula hatta bütün güçlüklere karşı bir tavır almış olursunuz ve bir şeyleri başarmış olursunuz.


ffffff


   Peki, okul için çözümlerimiz nelerdir? İşte bu sorunun cevabını 10 madde halinde açıklıyor olacağım.


GoogleScholar- Araştırma yapacağımız zaman www.google.com sayfasına giriyoruz; ama forumlar, çeşitli bloglar sebebiyle doğru bilgilere ulaşamıyoruz. Eğer www.scholar.google.com linkini yazıp, çıkan sayfaya istediğimiz konuyu yazarsak doğru makalelere ulaşmış oluruz.

- Bir şeyler okurken odaklanma sorunu yaşayanlar; sarı fosforlu kalem ile okuduğunuz yazıları çizip daha kolay bir şekilde yazılara odaklanmanızı sağlayabilirsiniz. Yazdığınız yazıları kurşun kalem yerine mavi kalem ile yazarsanız hatırlamanız daha kolay olur.

Sunum yaparken slayttan bir şeyler okumak zordur, hele ki işin içerisine heyecan girdiyse... Bu yüzden paragraflarınızı renklendirebilirsiniz. Farklı renklerde olan paragrafları okurken karıştırmanız güçleşir.

Herhangi bir söz ya da bir kuram ezberlenecek ise o sözü söylemiş ya da kuramı oluşturmuş kişinin karikatürünü çizebilirsiniz. Çiziminizin kötü olması iyi olması sorun değil, aksine akılda kalmasını kolaylaştırır.

Günümüzde çoğu okulda internet bağlantısı bulunmaktadır; fakat bazı okullarda sosyal medya erişimini engellemek amacıyla interneti kısıtlandırmışlardır; ama sizler 4everproxy.com sayfasına girerseniz istediğiniz bütün sosyal medya hesaplarınızı görüntüleyebilirsiniz.

term_259260

Makale veya kompozisyon yazdığımızda yazılarımızdaki hataları bulmakta güçlük çekebiliyoruz. Gözümüzden kaçan hatalara sebep olmamak için yazdığımız yazılarımızı Google Translate uygulamasına kopyalayıp, dinlersek yapılan yazım yanlışlıklarını duyup müdahale edebiliriz.

Matematik ya da farklı alanlarda yapamadığınız sorular için bu wolfromalpha.com sayfaya girip çözümleri görebilirsiniz. Lütfen bu sayfayı kötü amaçlar için kullanmayın:)

computers-tutsplus-WA-solution

Sabahları okula hazırlanma durumu yüzünden geç kalan arkadaşlar içinse kendinize bir playlist oluşturun ve bunun içerisinde yer alan şarkılar bittiğinde evden çıkın. Bu şekilde okula veya başka bir yere geç kalma durumundan kurtulmuş olursunuz.

 Yazı ezberlemek zorunda olan arkadaşlar için yazı şekillerini değiştirip, yazıları ezberlemeniz daha kolay bir yöntem olacaktır.

FB-share-image-general

Okulda ders araları uzun olan ve telefonunda da oyun bulundurmaktan hoşlanmayan arkadaşlar için coolmath3.org sayfasını tavsiye edebilirim. İçerisinde birçok oyun yer alıyor ve telefonunuza indirmeden de oynayabiliyorsunuz.

Özgün İçerik: Şevval Göker

 

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.