Öğrenci Kariyeri Banner

Ege'nin İncisi: Ege Üniversitesi

Ege'nin İncisi: Ege Üniversitesi
Yakın zamanda YKS 2019 sınavı bitti. Aileleri ve özellikle öğrencileri tercih telaşı aldı. Öğrencilerin, geleceklerine ilk adımdır üniversiteler. Bunun ışığında Ege Üniversitesi de son yıllarda ön plana çıkmış köklü bir üniversitedir. Ege Üniversitesi, 1955 yılında Türkiye’nin 4. ve İzmir’in ilk üniversitesi olarak kurulmuştur.

1) Tek Kampüs

Üniversitenin merkez kampüsü şehrin en büyük ve merkezi ilçelerinden biri olan Bornova’da bulunmaktadır. Üniversitenin en önemli artısı, diğer üniversiteler gibi dağınık yerleşke değil, fakültelerin çoğunun tek bir kampüs içinde yer almasıdır. Bu durum hem sosyal yaşam, hem de ulaşım açısından oldukça kolaylık sağlamaktadır. Bornova kampüsü içinde fakülte kütüphaneleri haricinde büyük bir kütüphane, spor salonları, kapalı yüzme havuzu, sanatsal etkinlikler için MÖTBE Kültür Merkezi bulunmaktadır.

2

2) Ulaşım

Ege Üniversitesinde okuyan bir öğrenci ulaşım açısından büyük rahatlık yaşar. Bornova şehrin giriş ilçelerinden biri olduğu için ulaşım çok rahattır. Ayrıca şehrin büyük otobüs terminali okula oldukça yakındır. Üniversitenin içine kadar giden bir metro istasyonu bulunmaktadır. Ayrıca Küçükpark’ta da büyük bir şehir içi otobüs durağı bulunmaktadır. Bununla birlikte şehirde yıllardır uygulanan 90 dakika ücretsiz aktarma olduğu için ulaşım öğrenciler için yük olmaktan çıkmaktadır. Bir de üniversite içerisinde “Unibike” projesi ile kampüs içi bisiklet kullanımı bulunmaktadır.

3) Barınma

Ege Üniversitesi, kendi bünyesinde “Öğrenci Köyü” isminde büyük bir yurt bulundurmaktadır. Ayrıca kampüs sınırları içinde Kız öğrenciler için KYK yurdu hizmet vermektedir. Erkek KYK yurdu ise okul sınırları içinde değildir. Evde kalmak isteyen öğrenciler maddi durumlarına göre Evka-3, Evka-4, Küçükpark, Bornova merkez gibi yerleri tercih etmektedir. Bornova ilçe sınırları içinde kalan bir öğrenci otobüsler ile en fazla 30 dakika içinde okula ulaşabilmektedir.

65658268_620x410

4) Sosyal Yaşam

Kampüsün hemen dışından başlayan Küçükpark, Büyükpark vb semtler içerisinde birçok eğlence merkezi, gece kulübü, kafeteryalar vardır. Bunun yanında üniversitenin etrafında, hepsi yakın olmak üzere Forum Bornova AVM, Park Bornova AVM, Point Bornova AVM bulunmaktadır. Toplu taşıma araçları ile kısa zamanda sahil kenarına ve şehrin merkezine gidip vakit geçirebilirsiniz.

5) Fakülteler

Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Edebiyat Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Fen Fakültesi, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Hemşirelik Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İletişim Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Su Ürünleri Fakültesi, Tıp Fakültesi, Ziraat Fakültesi.

3

6) İzmir

İzmir’e okumaya gelen bir öğrenci üniversite hayatı boyunca kültürel ve sanatsal birçok faaliyette bulunabilir. Tarihi yerlerden hoşlanıyorsanız, Efes Antik Kenti’ni, Şirince’yi, Meryem Ana Evi’ni, Agora Antik Kenti’ni, Atatürk ve Kurtuluş Savaş’ını anlatan birçok tarihi müzeyi görebilirsiniz. Yazları tatile gitmek isteyenler için Çeşme, Foça, Kuşadası, Seferihisar gibi tatil merkezlerine kolay ve tek bir ulaşım aracıyla ulaşabilirsiniz. İzmir konumu gereği etrafındaki şehirlere en fazla 1 saat uzaklıktadır.

7) Eleştirel Bakış

Ege Üniversitesi’ne gelmeden önce bilmeniz gereken ve olmasa daha iyi olur diyebileceğiniz bazı şeyler bulunmaktadır. Diğer üniversitelerin yemek ücretleriyle karşılaştırıldığında Ege Üniversitesi yemek tarifesi en pahalılar arasında yer almaktadır. Ayrıca bir sonraki hafta için uygulama üzerinden yemek seçimi yapmak zorunda kalıyorsunuz. Yemek seçimi yapmadan yemek isterseniz çok pahalı bir fiyata yemek veriliyor. Üniversite sınav takvimi de diğer üniversiteler ile karşılaştırıldığında çok geç kalmaktadır. Bazı üniversiteler yaz okuluna başlarken Ege Üniversitesi’nde finaller yeni bitmiş oluyor. Fakülte içinde bulunan kafeteryalardaki fiyatlar dışarıdaki bir kafeden farksızdır. Bu durum öğrenciler için önemli bir sorundur.

Tercih yapacak olanlara şimdiden kolaylıklar dilerim…

 

Özgün İçerik: Enes Eren

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.