Öğrenci Kariyeri Banner

Dünya'nın Yaşanılası 7 Şehri

Dünya'nın Yaşanılası 7 Şehri
Her insanın yaşadığı şehirden sıkıldığı başka şehirlere gitmek istediği zamanlar olur. Bulunduğu şehirden daha yaşanılası bir şehre gitmek isteyenler için bir araştırma yaptım ve sizin için derledim. Berlin, Londra, New York gibi popüler şehirler dışında kalan alternatif nitelikteki dünyanın yaşanılası şehirlerine bir göz atalım. Hadi buyrun!

⦁ Auckland - Yeni Zelanda

ye_520x420

Auckland Yeni Zelanda'nın kuzey adasında yer alır. Ülkedeki nüfusu en fazla olan şehirdir. Ülkenin metropolü olarak da kabul edilir. Waitemata Limanı ve Hauraki Körfezi’nde demirlemiş binlerce tekneyle Yelkenler Şehri olarak adlandırılan Auckland, 1,5 milyon nüfusuyla çok kalabalıktır. Hayatın yavaş aktığı, huzurlu bir atmosferi olan Auckland, dünyanın yaşanılacak en iyi şehirlerinden bir tanesi olarak geçer.
Auckland’da nerede olursanız olun 30 dakikadan daha kısa süre içerisinde kendinizi şahane bir plaja atıp keyifle yüzebilir, subtropikal ormanlarda yürüyüşe gidebilir, golf oynayabilir veya yelkenlinizle keşfe çıkabilirsiniz.

Melbourne - Avustralya

ggg

Suç oranının çok düşük ve her şeyin kendine ait bir düzeni olduğu, yaşamanın bu düzen içinde kolayca akıp gittiği bir şehirdir. Avustralya’nın dünyada eğitimdeki hatırı sayılır yeri düşünüldüğünde, şehir bir öğrenci için de biçilmez kaftandır. Melbourne, Avustralya’nın Victoria eyaletinin başkenti ve aynı zamanda da Avustralya’nın başkentidir. Sydney’den sonraki en popüler Avustralya şehridir. Avustralya'nın en önemli finans merkezlerinden biri olarak da dikkat çeker.
Havayolu ve demiryolu taşımacılığının oldukça gelişmiş olduğu Melbourne’de ulaşım ayrıca lüks otobüslerle de sağlanabilmektedir. Havanın kışın oldukça ılık olduğu Melbourne’de yazlar oldukça sıcak geçmektedir.

⦁   Buenos Aires - Arjantin

Argentina_Top_520x420

Buenos Aires , Güney Amerika ülkesi Arjantin'in başkenti ve en gelişmiş şehridir. Ayrıca özerk bir hükümetle yönetilmektedir. Dünyaca ünlü, aşkın ve tutkunun dansı tangonun doğduğu şehirdir. Yılın büyük kısmı güneşli geçen bir iklim özelliğine sahiptir. Güney Yarım Küre'nin Paris'i olarak da adlandırılır. Gerçekten de böyledir çünkü hem sokaklardaki binalarıyla hem de Avrupai bir mimariye sahiptir. Buenos Aires halkı, kitap okumayı sevmesi ve hayvanlara olan sıcak yaklaşımıyla da tanınır. Buenos Aires'in kültür hayatı Averida de Mayo'da yaşanır. En önemli tiyatro gösterileri ve diğer etkinlikler burada sergilenir.

⦁ Cenevre - İsviçre

cen_520x420

Bilindiği üzere, diplomasinin göbeği olan bu şehirde yaşamak biraz tuzlu olabilmektedir. Bunu göze olabiliyorsanız bir dakika bile durmadan bu şehre gidin. Zürih’ten sonra İsviçre’nin en kalabalık ikinci şehri olan Cenevre, burada yaşayanların yaklaşık yarısının yabancı olması ile de dikkat çeker. Aslında Cenevre bir dünya kentidir. Birleşmiş Milletler, Dünya Sağlık Örgütü, UEFA ve FİFA gibi birçok önemli kuruluşun merkezi buradadır. Jet d’Eau adında Avrupa'nın en büyük fıskiyesi buradadır.
Aziz Pierre Katedrali, Leman Gölü, İngiliz Bahçeleri ve Çiçek Saati, Ariana Park ve Müzesi, Birleşmiş Milletler Sarayı, Neuve Meydanı, Uluslararası Reform Müzesi gezilecek yerlerden bazılarıdır.

Salvador - Brezilya

farol-da-barra-salvador_520x420 (1)

Bahaia eyaletinin başkenti Salvador, Avrupai rengârenk mimarisi ve Brezilya’daki diğer şehirlerin aksine, Afrika kökenli Brezilyalı nüfus çoğunluğuyla bilinir. Yaz-kış güneşlenme, güzel yemekler yeme, Latin dansları ile eğlenme olanağı da sunan alternatifleri yüksek bir şehirdir. Hatırı sayılır önemde bir limana sahip bir ticaret merkezi olma özelliğine de sahiptir.
300'den fazla kilise'nin bulunduğu Salvador'un en önemli kilisesi altınlara döşenmiş Sao Francisco Kilisesi'dir. Çok dinli bir yapıya sahip şehirde hem Katolikler için hem de Afrika dinine mensuplar için törenler de yapılmaktadır.

⦁ Tokyo - Japonya

At a glance, Tokyo Tower in Minato Ward,25 February 2016. Satoko Kawasaki photo.

Tokyo, Japonya'nın başkentidir. Yüzölçümü 600 km² olup, 35 milyon nüfuslu megapol bir bölge olan Tokyo dünyanın en büyük kentidir. Aynı zamanda son yapılan araştırmalara göre yaşamın en pahalı olduğu kenttir. Tokyo'da kışlar oldukça ılık, yazlar ise sıcak ve nemli geçer. Günümüzde Tokyo ekonomik bir merkezdir ve insanların çoğu büyük şirketlerde çalışmaktadır. Sürekli yanınızda koşuşturan insanlara denk gelebilirsiniz.
Tokyo çok kalabalık bir şehir olduğu için çok sayıda konaklama yeri ve seçeneklerine sahiptir. Lüks otellerde konaklayabileceğiniz gibi çok fazla insanın aynı anda konakladığı hosteller ya da misafirhaneler de bulabilirsiniz.

⦁ Viyana - Avusturya

viy_520x420

Viyana, Avusturya'nın başkenti ve en büyük şehri, aynı zamanda ülkenin 9 eyaletinden yüzölçümü bakımından en küçüğüdür. Ülkenin en kalabalık kentidir, çevre ilçeleriyle birlikte Viyana'da yaklaşık iki milyon insan yaşar, ki bu da Avusturya nüfusunun yaklaşık dörtte biridir. Viyana Avrupa Birliği'nin en büyük onuncu kentidir. Orta Avrupa'da bulunan Viyana coğrafi konumu sebebiyle de bir çok imparatorluğa başkentlik yapmış kozmopolit bir şehirdir. Şehirde dünyaca ünlü markaların yanı sıra bit pazarlarına, farklı tasarım ürünlerinin satıldığı butiklerden vintage mağazalara kadar bir çok seçenek bulunur.
Viyana kışları sert ve soğuk geçmektedir. Sistematik işleyen ulaşım ağı, yaşam alanlarının planlanmasında kullanılan tasarım modernliği, eğitim ve kültür seviyesinin yüksekliği ve yaşam koşulları şehri hem seyahat hem de yaşam için ideal bir şehir haline getirir.

Özgün İçerik: Gökhan Yıldırım

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.