Öğrenci Kariyeri Banner

Dünyanın En Zengin İsimleri Yapay Zeka İle Yoksullaştırıldı!

Dünyanın En Zengin İsimleri Yapay Zeka İle Yoksullaştırıldı!

Sanatçı Gokul Pillai'nin yapay zeka kullanarak dünyanın en zengin insanlarını yoksul gösterdiği portreler sosyal medyada büyük ses getirdi.

Sosyal medyanın bugünkü konusu, dünyanın en zengin isimlerinin yoksul olarak hayal edilmesi üzerine yapay zeka tarafından yapılan portreler oldu. Sanatçı Pillai, yapay zek programı Midjourney'i kullanarak Bill Gates, Mark Zuckerberg, Warren Buffett, Jeff Bezos, Elon Musk ve Mukesh Ambani'nin yoksul görünümlü portrelerini oluşturdu.

İşte Yapay Zeka İle Hazırlanan O Görseller:

Sanatçının yaptığı çalışmalar arasından en dikkat çekeni ise Bill Gates portresi oldu. Microsoft'un kurucu ortağı, bir gecekondunun önünde gri renkli bir peştamal giydirerek çıplak göğüsle duran, uzun boylu, zayıf ve yaşlı bir adam olarak gösteriliyor.

Mark Zuckerberg'in yapay zeka tarafından yaratılan portresinde ise, kirli bir tişört ve mavi bir şortla bir kenar mahallenin ortasında durduğu görülüyor. ABD'li iş insanı Warren Buffet'a ise, fermuarı açık pantolonunun içine sokulmuş hafif kirli beyaz bir tişört giydirilmiş.

Bu portreler, yapay zekanın sanat dünyasında da kullanımına bir örnek teşkil ediyor ancak bazıları bu tür uygulamaların zararlı dezenformasyon yayabileceği endişesi içerisinde. Örneğin geçmişte Trump'ın turuncu hapishane tulumu giydiği gösteren yapay zeka tarafından üretilen bir görüntü gerçek olduğu iddiasıyla oldukça ses getirmişti. Geçtiğimiz günlerde ise bu durumu Papa'nın montu olayında görmüştük.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.