Öğrenci Kariyeri Banner

Dünyanın En Güçlü Dilleri Açıklandı!

Dünyanın En Güçlü Dilleri Açıklandı!
Dünya çapında 6 binden civarında yaşayan dil bulunuyor. Bunlardan birçoğu tehlike altında bulunuyor ve yaklaşık olarak 2 bin tanesi bin kişiden az bir nüfus tarafından konuşuluyor. Yaklaşık 15 dil ise dünya nüfusunun yarısı tarafında konuşuluyor.



Dünya Ekonomik Forumu'nun geçtiğimiz hafta yayınlamış olduğu güncel araştırmaya göre günümüzün en güçlü dili İngilizce. En güçlü ilk 10 dilin 6'sını Avrupa dilleri oluşturmakta.

Söz edilen araştırma bu dilleri ve listeyi tespit ederken 5 ana kriterden yararlandı. Bu kriterler; seyahat yeteneği çerçevesinde coğrafya, ekonomiye katılma yeteneği ölçüsünde ekonomi, diyaloğa girebilme ve iletişim kurabilme yeteneği bakımından iletişim, bilgi ve medyayı kullanabilme ölçüsünde bilgi ve medya ve son olarak uluslararası ilişkilere dahil olabilme ve uluslararası ilişkilerde yetkin olabilme açısından diplomasi.



Araştırma, "dilin gücü endeksi"nde dilin konuşana sağlamış olduğu kolaylık ve kullanışlılığı değerlendirmeye dahil ederken, dilin kültürel özelliklerini ve tarihi arka planını değerlendirmenin dışında tutuyor.



Araştırma sonucunda göre en güçlü dillerin ilk onu aşağıdaki şekilde oluşmuş durumda:

1.İngilizce

2.Çince(Mandarin)

3.Fransızca

4.İspanyolca

5.Arapça

6.Rusça

7.Almanca

8.Japonca

9.Portekizce

10.Hintçe

Söz konusu araştırmaya göre Türkçe ise listenin 18. sırasında yerini alıyor.

Kaynakça

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.