Öğrenci Kariyeri Banner

Dünyanın En Görkemli Tiyatro Sahneleri

Dünyanın En Görkemli Tiyatro Sahneleri
1) Royal Albert Hall, İngiltere



South Kensington’da I.Victoria‘nın eşi Prens Albert tarafından kurulan Royal Albert Hall, İngiltere’nin en önemli ve etkileyici yapılarından birisidir. 1871 yılında açılan sahne, o günden bu yana dünyanın pek çok önemli gösteri ve sanatçısını ağırlamıştır.

2) Seebühne, Avusturya



Avusturya’da Seebühne adıyla bilinen bu muhteşem yapı, 7 bin kişilik kapasitesi ile Constance Gölü üzerinde yer alıyor. Alışıldık tiyatro sahnelerinin aksine gösteriler esnasında oldukça ilginç görünümlere bürünen bu sahne, Bregenz Festivali kapsamındaki büyük çaplı opera ve müzikaller için kullanılmaktadır.

3) National Centre for Performing Arts, Çin



Fransız mimar Paul Andreu tarafından tasarlanan ve görünümü nedeniyle ''dev yumurta'' olarak anılan National Centre for Performaning Arts, 2007 yılında tamamlanarak, kullanıma açılmıştır. Etrafında bulunan yapay göl ile harika bir uyum oluşturan sahne, görkemli görünümüyle ilgi çekmektedir.

4) The Winter Garden, Kanada



Kanada’nın en büyük yerleşim yeri olan Toronto şehrinde, 1913 yılında inşa edilen tarihi bir sahne olan The Winter Garden, Elgin Tiyatrosu’nun yedinci katında yer alıyor. Dünyada hala oyun sahnelenen son çift katlı/balkon sahne olmasıyla da bilinen Winter Garden, ülkeye gelen turistlerin gözde ziyaret adresleri arasında.

5) Grand Opera, İngiltere



Grand Opera'nın inşaatına, XIV. Louis'in isteği üzerine şair Peren ve besteci Camber tarafından 1966 yılında başlanmıştır. Yüzyıllar boyunca sadece adı değil, yeri de değiştirilmiştir.Son inşası 1875 yılında mimar Charles Garnye tarafından yapılmıştır. Tiyatronun bahçesini drama, müzik, şiir ve dansı simgeleyen 4 heykel süslemektedir ve Grand Opera şuan en çok ziyaretçi kabul eden tiyatro sayılmaktadır.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.