Öğrenci Kariyeri Banner

Dünyanın En Büyük Gemisi İlk Yolculuğuna Çıktı!

Dünyanın En Büyük Gemisi İlk Yolculuğuna Çıktı!

Toplam olarak 10 bin kişiyi misafir edebilecek olan dünyanın en büyük yolcu gemisi "Icon of the Seas", ilk seferine çıktı. 
Titanic'i yanında vapur gibi gösterecek olan devasa yolcu gemisi Icon of the Seas, Miami limanından yolcuları aldıktan sonra Karayip turuna başladı. ''Dünyanın en büyük yolcu gemisi'' ünvanını almayı başaran geminin ilk seferinde küçük bir köyün nüfusu kadar insan aldı.  

İlk Seferinde 7600 Yolcuyu Barındıracak

''Icon of the Seas'' adını bir yolcu gemisi sınıfına verecek ''Icon'' sınıfınında ilk temsilcisi oldu. Royal Carribean tarafından yaptırılan gemide ise adeta ayrı bir şehir bulunuyor.

Devasa gemide 7600 yolcu için yer olmasıyla birlikte gemide, 2350 kişilik mürettebat görev alıyor. Geminin boyu yaklaşık 365 metre, 20 katlı güverteye sahip ve içerisinde yaklaşık 17 metrelik bir de şelale bulunuyor. Ek olarak gemide yolculara 40 farklı restoran ve barı, yedi adet de yüzme havuzu hizmet veriyor. Ayrıca 150 bin litre suyla oluşturulmuş bir yapay göl de gemide bulunuyor.

Bu kadar büyük bir gemiyi bir yere götürmek için çok fazla yakıt gerekiyor. Diğer yandan Royal Carribean, Icon of the Seas'in çevre dostu sıvılaştırılmış doğal gaz ile çalıştığını ve Uluslararası Denizcilik Örgütü tarafından belirlenmiş karbon emisyon sınırının yüzde 24 daha altında emisyona neden olduğunu ifade etti. Royal Carribean, 2035 yılında karbon nötr olmayı planladığını daha önce açıklamıştı.

Devasa geminin maliyeti ise 2 milyar dolar oldu. Yolculuk tarihine ve yoğunluğa göre fiyatlar değişiklik gösterse de Icon of the Seas için en pahalı biletler 26-27 bin dolara alıcı buluyor. Geminin önümüzdeki beş seferi için de neredeyse bütün biletleri tükenmiş durumda. 

 

Kaynak

 


Tuğba Nur Pehlivan

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Tuğba Nur Pehlivan..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.