Öğrenci Kariyeri Banner

Dünyadan Kaç Saatte Çıkıyoruz?

Dünyadan Kaç Saatte Çıkıyoruz?
Dünyayı, gezegenleri, evreni tanımak ne kadar sürer? Bir yeri keşfetmek ve ona ulaşmak büyük bir haz. Dünyada şehirleri, sokakları adım adım gezmek artık size yetmiyor mu? O zaman sizi dünyanın dışına yolculuğa çıkartalım. Geri döndüğünüzde daha yeni bir insan olmaya hazırlanın. Milenyum, insanlığa büyük teknolojiler getirdi ya da insanlar teknolojiyi bu çağa getirdi. Gezip görmek, keşfetmek varlıkların oluşumundan sonuna kadar sürdürdükleri bir yolculuk. Dünyadan ilk çıkış uzaya oldu. Sovyet Rusya Yuri Gagarin’i 1961'de uzaya gönderdi ve insanın uzaya ilk gezisi başladı. Uzay çağını böylelikle başlattı. O yıllarda dünyanın yörüngesinden çıkmak 3 ila 4 gün sürmekteyken günümüzde bu süre oldukça kısaldı.

Dünya'dan Ay’a Yolculuk

Bu yolculuk teknoloji ile oldukça kısa sürede gerçekleşmekte. Dünya ile Ay arasında 360 bin km vardır. Uzay mekiklerinin gelişimi bu uzun mesafeyi yakınlaştırmaktadır. Mekiklerin hızı 25 bin ve 30 bin arasında olmakta bunu göz önüne alırsak Ay’a 8 ve 10 saatte ulaşabilirsiniz. Dünyamızın uydusu Ay’a ulaşmak dünyada herhangi bir ülkeye uçakla gidecek kadar kısa süre sürmekte. Tabi dünyanın dışına çıkmak için bazı prosedürlerin uygulanması gerekiyor.

moon1şlkıjuh_790x445

Dünya'dan Güneş’e Yolculuk

Dünya ile Güneş arasında 149 milyon 600 bin km mesafe vardır. Şu anlık Dünya'dan Güneş'e gidebilecek insan olması pek mümkün değil. O sıcağa erişmek isteyecek çok az insan olabilir. Yine de bunu hesaplarsak uzay mekiklerinin en yüksek ulaştıkları hız 58 bin 536 km'dir. Aradaki mesafe ve hıza bölünürse 106 güne yakın bir yolculuk karşımıza çıkmaktadır. Nereden bakarsanız 7-8 ay uzun bir güneş tatiline gidebilirsiniz teknoloji ilerledikçe...

Dünya'dan Venüs’ e Yolculuk

Dünya ile arasında en yakın mesafe olan gezegen Venüs’tür. 38 milyon km uzaklıkta olan en sıcak gezegen Venüs’e maksimum hızda 1 aya yakın sürede gidilebilir. Eğer normal bir mekik hızında yani 25 bin km de gidilirse bu süre 2 aya yakın şeklinde artacaktır. Ama Venüs’ün Güneş’e en yakın 2. gezegen olması sebebiyle yaşamak pek mümkün olmayacaktır.

max_790x445 (1)

Dünya'dan Mars’ a Yolculuk

Kızıl gezegen dünyaya en yakın 2. gezegen olarak kayıtlara geçmiştir. Aralarında 55 milyon km uzaklık vardır. Bunu baz alırsak yine maksimum hız ile 40 günde Mars’a ulaşılabilir. Yine 25 bin km hızında Dünya'dan çıkılıp Mars’a doğru gidilirse 75-80 güne yakın bir yolculuk sürecektir. Dünyaya benzer olması sebebiyle yaşam belirtilerinin en çok olduğu Mars gezegeni, gelecekte yeni bir yaşam alanı olacak gibi gözüküyor.

mAERS_790x445

Jüpiter’e Yolculuk

Güneş sisteminin en büyük gezegeni Jüpiter ile Dünya arasında 591 milyon km vardır. Jüpiter’e Juno adında NASA tarafından 2011 yılında bir uzay aracı gönderildi ve 5 yıl sonra gezegene ulaştığı rapor edildi. Yani şunu anlayabiliriz ki 5 yıl bir yolculuk için oldukça uzun bir zaman. Jüpiter’i tatil yeri listenizden çıkartabilirsiniz.

Dünya'dan En Uzak Gezegene Neptün’e Yolculuk

Dünyadan tam olarak 4,5 milyar km uzaklıktaki Neptün’e gitmek normal şartlarda pek mümkün olamamaktadır. Güneşe en uzak gezegendir ve oldukça soğuktur. -218 dereceyi bulmaktadır. Neptün'e gidiş ise 6 yıla kadar süren bir yolculuk olacaktır.

İnsanlığın gelecek yüzyıllarda diğer gezegenlere ulaşması en büyük amaçtır.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.