Öğrenci Kariyeri Banner

Dünyadaki En ‘Cool’ 15 Üniversite Bölümü

Dünyadaki En ‘Cool’ 15 Üniversite Bölümü
ChaCha isimli internet sitesi, üniversitede klasik bölümleri tercih etmeyen öğrenciler en ‘cool’ bölümleri seçti. Çoğu ABD’de bulunan ‘ilginç’ bölümler şöyle:

1.Çizgi roman sanatı

pic_003

ABD’de çizgi romanları okumakla kalmayıp çizmeyi de hedefleyen üniversite öğrencileri, Minneapolis Üniversitesi Sanat ve Tasarım bölümünde ‘çizgi roman sanatı’ bölümünü tercih ediyor.



 

2. Macera eğitimi

1-south-africa

Dört sene boyunca sınıfa tıkılıp ders dinlemek istemeyen öğrenciler, Plymouth Üniversitesi’nde macera eğitimi alıyor. Ekstrem sporlar ve doğayla iç içe ders gören öğrenciler kariyerlerini bu yönde inşa ediyor.

3. Marijuana yetiştirme

A farmer guards his plantation of cannabis near Chefchaouen

Kaliforniya’daki Oaksterdam Üniversitesi’nde tıbbi ihtiyaçlar için marijuana yetiştirme bölümü bulunuyor.

4. Bowling endüstrisi yönetimi

yellowdogs

Kariyerini bowling üzerine kurmak isteyen öğrenciler için Vincennes Üniversitesi’nin ’bowling endüstrisi yönetimi’ bölümü ideal.

5. Motor sporları bilimi ve mühendisliği

Red Bull Formula One driver Vettel is pushed into the garage during qualifying session for the Australian F1 Grand Prix in Melbourne

Sadece Kuzey Carolina’da 20 binin üzerinde kişiye istihdam sağlanan ABD motorsporları endüstrisi için Winston-Salem Devlet Üniversitesi’nde ‘Motor sporları bilimi ve mühendisliği’ bölümü bulunuyor.

6. Şarap yapımı

A woman drinks wine during the Wine and Food Festival in Miami Beach

Birçok eyalette içki içme yaşı sınırı 21 olduğu ABD’de bu yaşınıza kadar beklemeden Cornell Üniversitesi’nin şarap yapımı bölümüne başvurabilirsiniz.

7. Halkbilimi ve mitoloji

Diana and Callisto by Titian

Geçmişi daha yakından bilmek isteyen öğrenciler Harvard’ın Halkbilimi ve mitoloji bölümünü tercih ediyor.

8. Komedi: Metin yazımı ve performans

Sheen arrives for the taping of the television show "The Comedy Central's Roast of Charlie Sheen" at Sony studios in Culver City

Yeteri kadar komik olduğunu düşünen öğrenciler Kanada’daki Humber Üniversitesi’nde bu işin eğitimini alıyor.

9. Dalış sektörü ve teknolojileri

2013-09-03T124136Z_1076996936_GM1E99315CM01_RTRMADP_3_GALAPAGOS

Sınıftan çok suyun altında olmayı tercih edenler için Florida Keys Community Üniversitesi’nde ‘dalış sektörü ve teknolojileri’ bölümü mevcut.

10. Beatles tarihi

beatles_G_20101117044029

Üniversiteye gelene kadar bütün bir ömrünü Beatles hayranı olarak geçirenler için İngiltere’de Liverpool Üniversitesi’nde Beatles tarihi bölümü bulunuyor.

11. Lunapark mühendisliği

theme-park-400

Bir lunaparkın tasarımını ve sıfırdan yapımını öğrenmek isteyen öğrenciler Kaliforniya Devlet Üniversitesi’nde uzmanlaşabilir.

12. Kuklacılık

News photographer shoots puppets from Sesame Street and Muppets fame after they were donated to the Smithsonian's National Museum of American History in Washington

1964′ten beri Connecticut Üniversitesi’nde kuklacılık bölümü bulunuyor.

13. Popüler kültür

like-a-virus-psys-gangnam-style-had-everyone-from-madonna-to-un-secretary-general-ban-ki-moon

Televizyon dizileri, filmler, arabalar, müzik, tatil ve dergiler gibi konularla içli dışlı olan öğrenciler için Bowling Green Devlet Üniversitesi’ndeki popüler kültür bölümü ideal.

14. Eğlence sektörü mühendisliği ve tasarımı

Sands opens Macau casino, eyes $35 bln Spain complex

Kumarhane tasarlamak, yeni oyunlar bulmak gibi bir ilginiz varsa kumar dünyasının merkezi Nevada Las Vegas’taki üniversitede bu alanda uzmanlaşabilirsiniz.

15. Cinsellik

r-5

Cinselliği sadece seksten ibaret görmeyen ve derinlemesine incelemeler yapıp sanattaki temsilini araştırmak isteyen öğrencilerin tercihi San Francisco Devlet Üniversitesi’ndeki yüksek lisans programı.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.