Öğrenci Kariyeri Banner

Dünyada En Çok Tercih Edilen Otomobil Rengi Açıklandı!

Dünyada En Çok Tercih Edilen Otomobil Rengi Açıklandı!
Volkswagen Group’un altında buluna Seat, ABD merkezli önemli bir boya şirketi ile ortak bir çalışma yaptı. Yapılan araştırma sonucunda dünyada en çok tercih edilen otomobil renginin beyaz olduğu anlaşıldı.

Beyaz arabalardan sonra ardından en çok tercih edilen renkler ise siyah ve gri. Çalışmaya göre iklim ve batıl inançlar renk seçimini en üst düzeyde etkiliyor. Örnek vermek gerekirse Akdeniz ülkelerinde kullanılan araçlarda kırmızı renk oldukça popülerdir. Verilerine göre Türkiye’de de son yıllarda en çok tercih edilen renk yüzde 59 oranla beyaz olurken, bu rengi yine sırasıyla kırmızı ve gri takip ediyor.

2

Batıl inançlar renk seçimini etkiliyor

Siyah renkli araçlar yüzde 16’lık kısım ile dünya çapında en popüler ikinci renk olarak kabul ediliyor. Renk seçiminde batıl inançların da etkisi var. Japonya’da neredeyse otomobillerin yüzde 22’si siyahken, Hindistan’da inanışa göre siyah renkli bir araca neredeyse hiç rastlanılmıyor, bunun nedeni ise, insanlar ısının siyah renk tarafından daha çok emildiğini düşünüyor olmasıdır. Yine Türkmenistan’da ise kötü şansla getirdiğine inanıldığı için siyah renk neredeyse resmen yasaklanmış. Tam aksine, Meksika’da siyah renkli araçlar kendine sadece altıncı sırada yer buluyor.

Araştırmanın verilerine göre, gri renk ise dünya çapında müşterilerin yüzde 11’i tarafından tercih ediliyor. Gümüş renkli araçlar, özellikle yüzde 30’luk bir paya sahip olduğu, Hindistan’da son derece popüler, Çinliler yalnızca yüzde 6 ile bu renk bir otomobili bulunduruyor. SEAT arabalar için gri renk Almanya, İspanya, İngiltere, Fransa, İtalya, gibi ülkelerde ikinci en popüler renk.

3

Akdeniz ülkeleri daha parlak renkleri seviyor

Listenin alt sıralarında her bir bölgeye özgü özellikler daha da belirgin olarak açıklanıyor. Örneğin, Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri’nde, mavi renk yüzde 10’luk bir paya sahipken, bu renge Çin’de neredeyse hiç rastlanmamaktadır. Akdeniz ülkelerinde ki insanlar daha çok parlak renkleri tercih ediyor. İspanya’da kırmızı renkli araçlar, SEAT müşterileri arasında en popüler üçüncü renk iken İtalya’da dördüncü, İsviçre gibi pazarlarda ise altıncı sırada yer almaktadır.

SUV’de renk seçimleri

Renk seçiminde göz önünde bulundurulan başka bir konunun ise otomobilin tipidir. Avrupa’daki lüks SUV araçların yüzde 34’ü siyahken, alt orta sınıf otomobillerde ise bu rakam yarı yarıya azalıyor. Öte yandan, lüks SUV araç sahiplerinin yalnızca yüzde 3’ü kırmızı rengi seçerken ve bu seçim alt orta sınıf otomobillerde için yüzde 10’a kadar yükseliyor.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.