Öğrenci Kariyeri Banner

Dünyaca Ünlü Üniversitelerin Profesörlerine Göre Mutlaka Okumanız Gereken 7 Kitap

Dünyaca Ünlü Üniversitelerin Profesörlerine Göre Mutlaka Okumanız Gereken 7 Kitap
Kitap okumaya aşıksanız Harvard, Yale, Princeton ve Chicago gibi dünyaca ünlü üniversitelerde görev yapan profesörlerin sizlere hayli güzel kitap önerileri var. İşte ne yazık ki dilimize çevrilmemiş o muhteşem kitaplar:

1. The Paranoid Style in American Politics - Richard Hofstadter
01_kitap_panorid

Harvard Üniversitesi'nde İngiliz Dili eğitimi veren Jill Abramson'un önerdiği 1964 tarihli bir kitap "The Paranoid Style in American Politics".

Abramson kitapla ilgili "Donald Trump'ın retorik ve fake haberlerinin kökeniyle ilgili bilmeniz gereken her şey burada" diyor.

2. Orfeo - Richard Power
02_kitap_orneo
Bu kitabı öneren isim ise Yale Üniversitesi'nde görev yapan James Berger. 2014 tarihli bir roman olan Orfeo'yu kendisi şöyle tanımlıyor:

"Müzik ve genetiğin, günümüzün terör ve gözetim çağındaki hikayesi. Orfeus efsanesinin kendine özgü bir tekrarlaması olan bu kitapta, yaşlı bir bestecinin her türlü müzik aletini denediğini ve tükettiğini düşünüp ilk aşkına, yani biyolojiye dönüşü ve sonrasında bakterilerin DNA değişimini müziksel olarak dile getirmeye çalışması anlatılıyor. Çalışmaları biyoterörizm olarak görülünce, kaçmak ve saklanmak zorunda kalıyor. Müzik, bilim, politika; hepsi hakkında pek çok şey öğreneceksiniz."

3. The Undoing Project - Michael Lewis

03_kitap_undoing
Harvard profesörü olan ve ekonomi alanında Nobel ödülü alan Eric Maskin tarafından önerilen bu kitap, aynı zamanda Pennsylvania Üniversitesi'nde profesör olan Maurice Schweitzer tarafından da önerilmiş.

Kitapta psikoloji biliminin en önemli isimlerinden olan Daniel Kahneman and Amos Tversky'nin biyografilerine yer veriliyor.

4. The Strategy of Conflict -Thomas Schelling
04_kitap_strategy
Kitabı öneren isim Princeton Üniversitesi'nden David B. Carter. Kitaptan şöyle bahsediyor:

"Bu kitap, fikir ayrılıklarıyla alakalı yazılmış en iyi kitap olabilir. Ülkeler ve bireyler arasındaki stratejik etkileşimleri anlayabilmek için son derece faydalı olmasının yanı sıra oldukça güzel yazılmış, kolay okunabilen bir eser. Üniversitenin ilk sınıfındayken okumuştum ve uluslararası ilişkiler konusuna ilgimin uyanmasını sağlamıştı."

5. A Theory of the Drone - Gregoire Chamayou

05_kitap_theory
Chicago Üniversitesi'nde sanat tarihi profesörü olan WJT Mitchell tarafından önerilmiş bu kitap da. Kitapta drone'ların savaş planlarında nasıl devrim yarattığı anlatılıyor.

6. Racecraft: The Soul of Inequality in American Life - Karen E. Fields & Barbara J. Fields
06_kitap_barbara
Chicago Üniversitesi'nde profesör olan Kenneth Warren, önerdiği bu kitabı şöyle özetlemiş:

"Irk tartışmalarıyla alakalı yeni soruların sorulduğu bu dönemde herkesin bu kitabı okuması gerektiğini düşünüyorum."

7. Tüm Shakespeare eserleri
07_shekspeare
Yale Üniversitesi'nin en önde gelen profesörlerinden biri olan Harold Bloom ise öneri olarak net konuşmuş ve "Shakespeare'in tüm kitaplarının okunmasını öneriyorum" demiş. Kendisine biz de katılıyor ve Shakespeare'in eserlerini mutlaka okumanızı öneriyoruz.

Kaynak
Çeviri

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.