Öğrenci Kariyeri Banner

Dünyaca Ünlü Ralli Pilotu, Geçirdiği Kaza Sonrası Hayatını Kaybetti!

Dünyaca Ünlü Ralli Pilotu, Geçirdiği Kaza Sonrası Hayatını Kaybetti!

55 yaşına rağmen aktif olarak ralli dünyasında bulunan ünlü pilot Ken Block, geçirdiği kaza sonrası hayatını kaybetti. Block, özellikle Gymkhana serisi videolarıyla dünyaya çapında üne kavuştu.

2005 yılında başlayan ralli kariyeriyle adını tüm dünyaya duyuran, daha sonrasında yaptığı gösterilerle bir nesli otomobil tutkunu yapan Ken Block, bugün kötü bir haberle gündem oldu. Ralli efsanesinin, geçirdiği kazanın ardından hayatını kaybettiği açıklandı.

Başarılarla Dolu Bir Kariyer...

55 yaşındaki Ken Block’un ölümü, kurucusu olduğu Hoonigan ralli takımı tarafından açıklandı. Yayınlanan duyuruya göre, Block’un ölümüne neden olan kaza, kar arabası kullanırken meydana geldi. Ölümü hakkında herhangi bir ayrıntı verilmedi.

Ken Block, hayatı boyunca birçok başarıya imza attı. 2005’te başlayan ralli kariyeri boyunca Rally America’da 60 start ve 16 zafer elde etti. 2014 yılında başlayan FIA Dünya Ralli Şampiyonası kariyerinde 26 start ve 2 podyumu yakaladı.

Block, 51 yaşındayken bile ralli kariyerine devam etti ve Americas Rallycross Şampiyonası’na katılarak iki podyum ve 4 puana kadar çıktı.

Ancak kendisinin asıl çıkış yaptığı nokta ralli kariyeri değil, stunt gösteriler ve gymkhana stiliyle sürüş yaptığı videoları olmuştu. Bu videolar daha sonra Hoonigan bünyesinde yayınlanmaya başladı ve Block, her yıl farklı gösterilerle adından söz ettirmeye devam etti.

Ken Block, Gymkhana serisini yakın zamanda bir diğer ralli ve motokros efsanesi Travis Pastrana'ya emanet ettiğini açıklamıştı.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.