Öğrenci Kariyeri Banner

Dünyaca Ünlü 9 Şirketin Logolarının Anlamları

Dünyaca Ünlü 9 Şirketin Logolarının Anlamları
Dünyaca ünlü olan markalar sadece sunmuş oldukları hizmetlerle ve yapmış olduklarıyla değil, logolarıyla da ön plana çıkarlar. Her bir detayın çok önemli olduğu bu logolarda renklerin, eğrilerin ve çizgilerin hepsi anlamlar taşır. İşte dünya çapında nam yapmış 9 şirketin logolarının anlamlarını sizlerle paylaşıyoruz.

1- Amazon

indir_503x307

Amazon dünyanın en büyük online alışveriş sitesidir. 1996 yılında kurulan Amazon’un logosundaki ok işareti gülen bir suratı temsil ediyor ve şirketin müşteri odaklı memnuniyet politikasını belirtiyor. Bu okun “a” harfinden “z” harfine gitmesi de sitede A’dan Z’ye her şeyin bulunabileceği mesajını vermesi için yapılmış.

2- Starbucks

kofeess_503x307

Firma, yeşil kadın simgesini Yunan mitolojisindeki Siren’den alıyor. Sirenler, mitolojideki denizcileri güzellikleriyle kandırıp, öldürüp, tehlikeli yaratıklar olarak karşımıza çıkıyor.

3- Nike

nikee_503x307

Dünyaca ünlü olan bu marka adını aynı isimdeki Yunan zafer tanrıçası “Nike”dan almaktadır. İsminin logosunda yer almasını istemeyen şirket, soldan sağa adım adım zafere koşan bir sporcuyu tasvir etmiştir. Ayrıca bu logo 35 dolar gibi az bir ücret karşılığı bir öğrenciye yaptırılmıştır.

4- BMW

bmww_503x307

BMW’nin kurucusu Karl Friedrich ilk yıllarında sadece uçak motoru üreten bir şirketin sahibiydi. 1928 yılından sonra otomobil işine giren şirketin logosunda parçalı olarak bulunan mavi renk gökyüzünü, beyaz renkse uçak pervanesini temsil etmektedir.

5- LG

lgg_503x307

Güney Koreli teknoloji firmasının logosuna basitçe bakıldığında firma isminin baş harflerinden oluşuyormuş gibi görünüyor. Fakat harfler gülümseyen bir insan yüzüne ait. Bu yüz, firmanın müşteri memnuniyetini ön planda tutuşunu ve mutlu bir müşteri kitlesi oluşturmayı hedeflediğini temsil ediyor.

6- Unilever

unilever-logoo_503x307

1930 yılında İngiliz sabun ve Hollandalı margarin üreticilerinin birleşmesinden oluşan Unilever, gıda ve temizlik başta olmak üzere sayısız ürüne sahip bir şirkettir. Unilever’in logosunu oluşturan her bir detay bu ürün gruplarından birisini simgeliyor.

7- FedEx

fedex-main_503x307

FedEx, dünya çapında bilinen ve logosunu pek çok yerde görebileceğimiz bir kargo şirketidir. Logosuna biraz dikkatli bakarsak E ve X harfleri arasında bir ok işareti görebilirsiniz. Şirket, bu ok işareti için firmalarının ileri görüşlülüğünü belirttiğini söylemiştir. Ayrıca lojistik sektöründe bulunduğu için firmanın daima ileri gittiğini anlatmaktadır.

8- Audi

audii_503x307

Audi logosundaki dört halka araba birliği için bir araya gelip ittifak yapan dört firmayı (Auto Union) simgeliyor. Bugün bu dört firmadan sadece Audi ayakta kalabilmiştir. Audi ismi, firmanın eski yöneticilerinden August Horch sayesinde bulundu. Firmaya kendi ismini vermek istemeyen Horch, isminin anlamı olan “dinle” kelimesinin Latincedeki karşılığı “Audi”yi kullanmayı tercih etmiştir.

9- Google

googleee_503x307

Google logosundaki renkler üç ana rengi temsil ediyor. Ama “l” harfi farklı bir renkte duruyor. Bu da asilliği ve baş kaldırmayı temsil ediyor. Aynı zamanda firmanın diğer firmalardan farklı olduğu mesajını veriyor.

Özgün İçerik: Muhammet Salih Memiş

 

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.