Öğrenci Kariyeri Banner

Doritos Neden Logosunu Kaldırdı?

Doritos Neden Logosunu Kaldırdı?

Doritos Yeni Jenerasyonu Hedef Alan Kampanyasına Göre Logosunu Kaldırıyor 

Günümüzde şirketlerde pazarlama stratejilerinde değişiklikler yapmaya başladı.Şirketler markaların gösterimine ve tanıtımına daha az yer vermeye başladı .Özellikle günümüz Z kuşağının ürün tanıtımlarındaki doğrudan reklama maruz kalmak istememesi nedeniyle bu pazarlama stratejisinin ortaya çıktığı görülmektedir. Frito-Lay pazarlama başkan yardımcısı Rachel Ferdinando’un Z kuşağı gençlerine söylediği “Geleneksel reklamcılığı neredeyse reddetme arzusu içindeler “ifadesi markaların ürünlerinin tanıtımında değişiklikler yapması gerektiğine işaret etmektedir.Günümüzde değişen ve gelişen teknoloji sonucunda sosyal medya icerikleri,uygulamalar ve dizilere yerleştirilen reklamların pazarlama stratejisindeki yerinin oldukça önemli  olduğu görülmektedir.


Hedef Z Kuşağı

Değişim sürecindeki ürün tanıtım kampanyalarına göre 26 Ağustos’ta itibaren logosunu tüm reklam ve sosyal medya içeriklerinden kaldıracağını açıkladı.Şirket artık ikonik üçgen tasarımını ve “Logo Goes Here” yazısını kullanacağını duyurdu .Marka bunun yanısıra klasikleşmiş doritos renklerine bakarak insanların hangi ürünü aldıklarını bileceklerini umut ediyor .

Goodby Silverstein &Partners hazırladığı kampanyanın konusu “Another Level “. Z kuşağının hedeflendiği bu kampanyada kırmızı ve mavi rengin dışında üçgen şekillerin içinde cipslerin içeriğini belli eden motiflere yer verilecek. Z kuşağının doğrudan reklamlardan hoşlanmadığı ve etkilenmediği göz önüne alındığında kampanyanın etkili olabileceği düşünülüyor.

https://www.youtube.com/watch?v=tbwoKm5U0tM

Rachel Ferdinando “Another Level” adlı kampanyanın, Doritos’un dijital pazarlamasında önemli bir yatırım olduğunu dile getiriyor. Doritos kampanyası için kullanıcılarının yüzde 80’i  18-24 yaş arası gençlerden oluşan Uproxx ve NTRWK ile işbirliği gerçekleştirdi. Youtube reklamları, uygulamalar ve yapılan dijital yatırımlar şirketin Z kuşağını hedeflediğini göstermektedir. Hazırlanan tanıtımlarda ise Youtube da çeşitli üçgenlere yer verilirken Doritos logosunun bulanıklaştığı göze çarpıyor. Açık hava reklamlarında ise üçgenin içinde “Logo Goes Here” yazdığı görülmektedir. Doritos bunların yanı sıra televizyon içinde bir reklam filmi serisi hazırlamaktadır. MTV Müzik Ödüllerinde de yer alacak tanıtımlarda marka ve logosu gizlenecek.

Kampanya dolayısıyla Doritos logosu tüm sosyal medya platformlarından kaldırıldı.”Another Level” ifadesi sonucunda ortaya neler çıktığını görmek isteyen şirket müşterilerinin #LogoGoesHere etiketi ile  neler anlattığı hakkında paylaşım yapabiliyor. Bunun dışında Snapchat uygulamasında “Triangle Themselves” filtresi de kullanılabiliyor. Markanın internet siteside  thelogogoeshere.com olarak değiştirildi.

Another Level Devam Edecek

Şirket markasının logosunu kalıcı olarak ortadan  kaldırmadığını Another Level kampanyasının gelecekteki marka stratejileri için bir başlangıç olarak görülüyor.Gelecekte bu düşüncenin  devam edeceğini ve farklı temalara sahip olacağını belirtiyor.

Kaynak 

Görsel Kaynak 

Görsel Kaynak 

Görsel Kaynak 


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.