Öğrenci Kariyeri Banner

Dil Eğitimi Anne Karnında Başlıyor!

Dil Eğitimi Anne Karnında Başlıyor!

Anne karnındaki bebeklerin zihinsel gelişimi hamileliğin üçüncü ayında başlıyor. Dış ülkelerde denenen ve onaylanan koşullama yöntemiyle sanatsal etkinliklere, bilim dallarına yatkınlıklar artırılabiliyor ve bebeğe henüz doğmadan uyku alışkanlığı kazandırılabiliyor.

dil egitimi

Hamileliğin ikinci döneminde sürekli yabancı dil konuşan bir annenin çocuğunun o dile yatkın olarak, matematik ve fizik gibi bilimlerle ilgilenen annenin çocuğunun bu bilimlere ilgisi olarak ve resimle iç içe bir hamilelik geçiren annelerin ise çocuklarının resim yeteneğiyle doğabildiği görülmüştür. Ayrıca hamilelik döneminde anne hangi tür müzik dinliyorsa, doğumdan sonra da bu türü kullanarak bebeğinin uyku saatlerini ayarlayabildiği de gözler önüne serilmiştir.

dil egitimi

Önceki araştırmalara göre bebeklerin dil gelişiminin doğumdan birkaç gün sonra başladığı söyleniyordu. Fakat bebeklerin zihinsel gelişimi üçüncü aydan itibaren başlasa da dil farkındalıkları doğumdan bir ay önce başlamaktadır.

dil egitimi

8 aylık hamile olan 24 anne adayının katıldığı araştırmada, bebeklerin dil gelişimi manyetik kardiyogram denilen bir teknikle izlendi ve sonuç insanı büyük derecede şaşırtan cinstendi. Bebeklerin kalbindeki elektriksel aktivite sayesinde üretilen manyetik alanları da ölçebilen bu teknoloji (MCG), dil eğitimine bambaşka bir çığır açmaya yetti.

dil egitimi

Katılımcıların arasından iki dil bilen anne adayının farklı dillerde kaydettiği sesler sırasıyla bebeğe dinletildi. Fetüs, kayıtlarda İngilizce ve Japonca konuşan annenin, ritmik olarak değişkenlik gösteren sesini duyduğunda birbirinden farklı tepkiler verdi. Ebeveyninin ana dili olan ve duymaya alıştığı İngilizce kayıtlara tepkisiz kalırken, Japonca kayıtlarda kalp atışları hızlanarak belirgin tepkiler vermeye başladılar.

dil egitimi

Utako Minai, anne karnındaki fetüslerin kulaklarının, hamilelik sırasında ana dillerine uyarlandıklarını belirterek, henüz doğmadan farklı diller duyduklarında bunların ritmine alışarak dil gelişiminin yapı taşını oluşturduklarını belirtiyor.


Yaren İrem Binici

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Yaren İrem Binici

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.