Öğrenci Kariyeri Banner

Dikkat! Renkler Konuşuyor!

Dikkat! Renkler Konuşuyor!
Renklerin anlamlı dünyasına hoş geldiniz:) Dünyada farklı renkler olmasaydı, her şey siyah-beyaz olsaydı nasıl olurdu hiç düşündünüz mü? Renkler aslında bize çok şey anlatıyor. Sizler bunu bilinçli olarak algılamasanız da her rengin kendine özgü anlamları var. Renkler bilinçaltınıza çeşitli mesajlar veriyor, böylece size birçok şeyi hatırlatıyor, hatta sizi farklı duygulara sokuyor. Bir rengi görünce enerjik, farklı bir rengi görünce huzurlu hissediyorsunuz. Özellikle kendinizi rahat ve huzurlu hissettiğiniz zamanı hayal edin, hayalinizde hangi renkler daha baskın şekilde?  Ya da gözlerinizi alan ve tüm dikkatleri üstüne çeken kırmızı mı daha asil, yoksa gündelik olarak kıyafetlerimizde tercih ettiğimiz hatta fazla kilolarımızı gizlemeye yardımcı olduğunu zannettiğimiz siyah mı? Peki, neden gıda ürünlerinin çoğu kırmızı ambalaj kullanıyor?  Şimdi bu sorulara yanıt olacak renklerin dilinden bahsedelim.

SİYAH: Karanlığı, geceyi, gizemi ve gücü simgeleyen siyah, prestijli ve şık bir renktir. Gücü, tutkuyu ve soyluluğu çağrıştırdığı için makam araçlarında siyah renk kullanılır. Batı’da matemi temsil ederken, Japonya’da mutluluk rengidir.

erdogan_cumhurbaskani_makam_araci-563x360

BEYAZ: Temizliği ve saflığı temsil eder. Bu yüzden gelinlik beyazdır. Politikacılar beyazı pek sever; çünkü kendilerini böyle kamufle ederler. Dürüstlüğü beyaz gömlek temsil eder.

world_01_temp-1306304890-4ddca17a-620x348

PEMBE: Neşe, şirinliğin ve sevginin simgesidir. Rahat hissettiren bir renktir. Pembe giydiğinizde karşı taraf size itiraz edemez. Bu yüzden büyük mağazalar satış elemanlarına pembe gömlek giydirirler. Hem müşteriler kendini rahat hisseder hem de ödeme yaparken mutlu olurlar.

pembe

SARI: Dikkat çeker ve uyarıyı temsil eder. Geçiciliğin rengidir. Bu yüzden tüm taksiler sarıdır.

2

YEŞİL: Doğanın rengidir. Güven verir. Rahatlatıcı, sakinleştirici ve şifa vericidir. Hastanelerde doktorlar ameliyathanelerde yeşil önlük giyerler; çünkü hastayı rahatlatır ve sakinleştirir. Yeşile baktığınızda mideniz de rahatlar. Doğa yürüyüşleri ve ağaçlara bakmak insana huzur verir.Belgradormani2

MAVİ: Kan akışını yavaşlatır, sakinleştirir. Yapılan bir araştırmaya göre duvarları mavi olan okullarda çocukların daha az yaramaz oldukları saptanmıştır. Gökyüzünü ve denizi izlemek de insana sakinlik ve huzur verir.

Horizon-line-over-ocean-7092

KIRMIZI: Ataklığı, canlılığı ve mutluluğu temsil eder. İştah açar. Bu yüzden gıda firmaları logolarında ve paketlerinde kullanırlar. Kan akışını hızlandırır. Tansiyonu yükseltir. Kıyafette kırmızı renk iddialı bir renktir. Bu yüzden iş görüşmelerinde giyilmesi tavsiye edilmez.

 kırmızı

LACİVERT: Otoritenin ve verimliliğin rengidir. Firmalar logolarında mutlaka lacivert rengi kullanırlar. Lacivert giyen kişiler kendilerini inandırıcı ve karizmatik hissederler. Bu yüzden iş görüşmelerinde lacivert takım giyilmesi tavsiye edilir.

lacivert

 

KAHVERENGİ:  İnsanın hareketlerini hızlandırır. Bu yüzden fastfoodlar iç mekânlarda kahverengi kullanırlar. Toprak rengi olduğu için kıyafetlerde pek tercih edilmez. Dikkat çekmeyen renktir. Fakat siyahtan daha fazla zayıf gösterir. Bu yüzden genellikle kadınlar tarafından tercih edilen bir renktir.

burger-king-2-960x400

TURUNCU: Kullanıldığı ortamlarda neşe ve canlılık verir. Davetkâr ve samimi renktir. Pastanelerde ve kafelerde bu yüzden kullanılır. Turuncu olduğundan çok gösterir. Hatta sivil toplum kuruluşları kalabalık görünmek için yürüyüşe giderken turuncu giyerler.

 sunshine-and-joy

MOR: Lüksün, ihtişamın ve asaletin rengidir. Eskiden saraylarda kullanılan en dikkat çekici renklerden biridir. Koyu mor renk insanı hüzne ve üzüntüye sevk eder. Nevrotik duyguları açığa çıkaran ve bilinçaltını korkutan bir renktir. Morun açık tonları ilham vericidir. Özellikle sanatçıların çalışma ortamları için uygundur.

jewelry, ring, gold

Son olarak;

Hayattan rengi alın, geriye ne kalır ki :)

Özgün İçerik: Mete Karakuş

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.