Öğrenci Kariyeri Banner

Dijital Yeteneklerini Geliştirmek İsteyen Herkese Ücretsiz Eğitim Programı: Google Dijital Atölye

Dijital Yeteneklerini Geliştirmek İsteyen Herkese Ücretsiz Eğitim Programı: Google Dijital Atölye
Google Türkiye, her yaştan ve meslekten teknoloji meraklısına dijital dünyaya adım atması ve kariyer basamaklarını tırmanması için Dijital Atölye adlı eğitim projesini duyurdu. Google Dijital Atölye, T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, TOBB ve İŞKUR işbirliğiyle başlatılan bir program ve hem çevrim içi hem de yüz yüze eğitimleri kapsayan ücretsiz bir program sunuyor.

Bugün T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu ve Google Türkiye Müdürü Bülent Hiçsönmez’in katılımıyla düzenlenen basın toplantısında paylaşılan bilgilere göre Google bu projeye 10 milyon TL katkı sağlayacak ve KOBİ’lerin internete dönüşümünü de hızlandırmaya çalışacak. Türkiye’nin 9 ilinde (Antalya, Bursa, Gaziantep, Van, Kocaeli, İzmir, Kayseri, Samsun ve İstanbul) yüz yüze eğitimler düzenlenecek ve bu eğitimler katılmak isteyen herkese açık olacak.

goog

Türkiye’de KOBİ’lerin Dijital Yetenekleri Ne Durumda?


Paylaşılan rakamlara göre Türkiye’deki KOBİ’lerin %33’ünün teknolojiyi nasıl kullanacağı konusunda net bir fikri yok. Boston Consulting Group işbirliğiyle hazırlanan Türkiye İnternet Ekonomisi Raporu’na göre internet aktivitesi yüksek olan KOBİ’ler bu sayede üç yıl içinde ortalama  %17 büyüme ve çalışan sayılarında ortalama %24 artış sağlamış. İşte Google Dijital Atölye projesi ile bu dijital yeteneklerin arttırılması hedefleniyor.

123

Google Türkiye Müdürü Bülent Hiçsönmez, Türkiye nüfusunun %57’sinin 35 yaş altında olduğunu belirtti ve bu potansiyelin dijital yetenekler ile değerlendirilmesi gerektiğini aktardı. Bakan Müezzinoğlu’da Avrupa nüfusundan ortalama 10 yaş genç olduğumuzu ve genç potansiyelimizi dijital dünyada kullanmamız gerektiğinin altını çizdi.

Google Dijital Atölye projesi kapsamında internet sitesi kurmaktan dijital pazarlamaya, e-posta pazarlamasından web analizine kadar 23 farklı konuda ücretsiz eğitim kaynaklarına erişmek mümkün olacak.

Google-Dijital-Atolye-2

Tüm bunların yanında İŞKUR’un desteğiyle çeşitli etkinlikler düzenlenecek, eğitimleri tamamlayanlara Google tarafından bir başarı sertifikası verilecek. Eğer dijital yetenekler kazanmak veya kendinizi geliştirmek istiyorsanız buradan projeyi inceleyebilir ve eğitimlerden faydalanabilirsiniz.

KAYNAK

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.