Öğrenci Kariyeri Banner

Dijital Gençler İçin Kaçırılmaması Gereken Fırsat: Oyun Geliştirme Yaz Kampı

Dijital Gençler İçin Kaçırılmaması Gereken Fırsat: Oyun Geliştirme Yaz Kampı
Dijital Türk Oyunları Platformu ve Bilişim Vadisi'nin iş birliği ile hazırlanan Oyun Geliştirme Yaz Kampı, bu yıl ilk kez düzenlenecek. Üstelik tamamen ücretsiz olan yaz kampı, 16 yaşından büyük oyunsever gençleri bir araya getirecek. Dijital Türk Oyunları Platformu ve Bilişim Vadisi’nin iş birliği ile hazırlanan kamp, 20 Ağustos’tan 1 Eylül’e kadar devam edecek. Kampa katılmak isteyenler için son başvuru tarihi 15 Ağustos.

ssd

Oyun Geliştirme Kampı’nda Neler Yapılacak?

Katılımcılara, animasyon, oyun geliştirme, girişimcilik, oyun şirketi yönetimi gibi eğitimler verilecek. Eğitim sonrasında 10'ar kişilik 30 ekip kurulacak ve katılımcılara rekabet ortamında oyun geliştirme deneyimleri yaşatılacak. Bu aşamadan sonra konferans ve fuar ortamında tasarlanan oyunlar test edilecek, yarışmalar yapılacak, “oyun pazarlama, kamunun rolü, sektörde ortaklıklar” gibi konularda oturumlar düzenlenecek.

Kampın en önemli noktalarından bir tanesi de kamp süresince tasarladığınız oyunları uluslararası profesyonellere sunma imkanı sağlanacak olmasıdır. Katılımcılar bu imkanla birlikte belki de ilerleyen dönemlerde adından sıkça söz edeceğimiz oyunların temellerini atmış olacaklar ve isimlerini dünyaya duyurma fırsatı yakalayacaklar. Ayrıca yaz kampı boyunca katılımcılar, E-spor maçları, sinema gösterimleri, canlı müzik ve mini yarışmalar gibi çeşitli etkinliklerle eğlenceye doyacaklar.

devv

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Proje Koordinatörü Okan Özbay, “Dijitale zaten bağımlıyız, su içmeden durabilir miyiz? Hayır. Neden internet olmadan yaşamak zorunda olsun ki çocuk? Biz Dijital Türk Oyunları Platformu olarak, bir arkadaşımızın 10 saatini makine başında geçirebilmesini hayranlıkla takip ediyoruz. Bu devirde 10 saat bunu başarmak özel bir meziyet. Şirketler olarak talep edilen bir meziyet. Tek fark bu zamanın verimli şekilde değerlendirilmesini sağlamak. 10 saat oyun oynayabilen bir arkadaşımız, yeri geldiğinde 10 saat üretim de yapabilir. Bu çok mühim bir konu.” şeklinde dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Genel programa göz atacak olursak;

20-21 Ağustos Sinema
22-23 Ağustos Animasyon
24-29 Ağustos Oyun Geliştirme
30 Ağustos Etkinlik
31 Ağustos Serbest Zaman
1 Eylül Kamptan Ayrılma

Kocaeli'nde düzenlenecek olan Oyun Geliştirme Yaz Kampı, 20 Ağustos'ta başlayacak ve 1 Eylül'e kadar devam edecek. Kamp kapsamında yapılacak olan eğitimler çevrimiçi platformlar üzerinden de takip edilecek. Bilişim Vadisi Kongre ve Fuar Merkez Binası’nda gerçekleşecek kamp sonunda eğitimlerini tamamlayan katılımcılar sertifikalarının yanında büyük bir tecrübe sahibi de olacak.

Oyun Geliştirme Yaz Kampı'na katılmak isterseniz detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

 

KAYNAK

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.