Öğrenci Kariyeri Banner

Destek Olabileceğiniz Toplumsal Duyarlılık Projeleri

Destek Olabileceğiniz Toplumsal Duyarlılık Projeleri
minik-eller-kitap-sever

 

Minik Eller Kitap Sever!

Adnan Menderes Üniversitesi Atça Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler bölümü öğrencilerinin düzenlediği proje, ihtiyacı olan okullara, okunup bitirilen kitapları ulaştırmayı amaçlıyor. Proje Türk Kızılay'ı desteğiyle yürütülüyor.

celenkburs

Çelenk Yerine Burs Gönder!

Cenaze törenlerindeki çelenk gönderme, bir anma töreninde abartılı bir şekilde çiçeklerin koparılmasına karşı olan insanlar tarafından yürütülüyor. Her ne kadar bu çelenk gönderme geleneği büyük oranda devam etse de diğer taraftan çelenk yerine hayır kurumlarına bağış yapmayı seçenler de olabiliyor. Hayır kurumuna yapılan bağış karşılığında yine hayır kurumu tarafından gönderilen yapma çelenk cenaze yerine götürülerek bağış yapılması imkanı sağlanıyor. Hayır kurumu bu bağışlarla da imkanı olmayan çocuklar için burslar oluşturuyor. İşte harika bir uygulama.

engelsiz-hayata-merhaba-projesi

Engelsiz Hayata Merhaba Projesi!

Bu proje çalışması; sosyal bilimler ve sosyal analiz ilkeleri bağlamında yapılan Ar-Ge faaliyetleri çerçevesinde engelin sosyal ön yargılardan kurtularak toplumsal yaşama bir özne olarak katılabilmelerine ve başkalarına yük olmadan sorumluluk almak suretiyle bağımsız ve öz güvenli şekilde yaşam sürdürebilmelerine yönelik örnek bir uygulamadır.

iyilik-takvimi-projesi

İyilik Takvimi

Erciyes Üniversitesi Sosyal Girişimcilik Kulübü üyeleri, çeşitli disiplinlerden öğrenciler, iki senedir yerelden başlamak kaydıyla sosyal sorunların çözümüne yönelik fayda üretmek için gayret ediyor. Hiçbir politik, dini, ideolojik grupla bağımız yok, iyilik etrafında örgütlenen bağımsız bir yapmıyorlar. Dertleri iyilik, tek misyonları iyiliği kolaylaştırmak ve yaygınlaştırmak. Dönem içinde 2 iyilik hedefi duyurup sizden bunları gerçekleştirmeniz isteniyor. Bu kadar basit!

mutlu-sehir-kuslari

Mutlu Şehir Kuşları!

Daha önceleri sokaklarda grafiti yaparak sanatını icra eden Thomas, sade bir sanat anlayışıyla sokakları güzelleştirmek ve aynı zamanda yararlı bir proje yapmak üzere yola çıkmış. Bu konuda ki arayışlarının sonucunda ise, şehirlerde insanlarla birlikte ortak yaşamın içinde olan kuşlar için, kuş evleri yapmaya karar vermiş.

Thomas bu projede, geri dönüştürülebilir malzemelerden (hurda-ahşap-tahta) şehirdeki kuşların barınabilecekleri rengarenk yuvalar tasarlıyor. Bu çalışma bir taraftan kuşlar için barınma özelliği sağlarken, diğer taraftan da sokakları sanatla renklendirmek amacını taşıyor.

Çocuklar Üşümesin

Çocuklar Üşümesin!

Hepimiz biliyoruz ki bu günlerde havalar epey bir soğuk.İstediğimiz kadar yapılı olalım istediğimiz kadar sıkı giyinelim, insan yinede üşüyor.Birde üşüyenlerin çocuk olduğunu düşünürsek durum içimizi sızlatıcı bir hal alıyor.İnsanlar kendi dertlerine düşüp çoğu zaman incecik hırkasıyla kafasını sokacak evleri olmayanları unutuyor. Belediyeler ve tekstil firmaları ile anlaşma yapıp belirli yaş grubundaki çocuklara aynı tarzda bir kaban dağıtılırsa hem çocuklar üşümeyecek hem de ihtiyaçları gidermiş olacağız. Hem çocuklara gönlümüzden kopan yardımı, hem de çocuklara şevkat göreceklerdir.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.