Öğrenci Kariyeri Banner

Derste Uyuyakalan Öğrenciler İçin Bir Çözüm!

Derste Uyuyakalan Öğrenciler İçin Bir Çözüm!
ders-uyumak

 

[ad name="HTML"]

 

Eğer “Keşke anaokulu yıllarına geri dönsem de öğle vaktinde kıvrılıp bir kenara uyusam” diyen ya da sınıfın arka köşesinde başı sıranın üstünde uyuyan öğrencilerdensiniz, bir İngiliz üniversitesinde sizin derdinize çözüm var. 
İngiltere’nin doğusundaki Norwich kentinde bulunan University of East Anglia, uykusu gelen öğrencilerin derslerden geri kalmaması, sınavlarda daha başarılı olması için yeni bir yöntem geliştirdi: Uyku odası. Hatta ülkenin ilk uyku odası uygulamasına sahip üniversitesi olduğu iddia ediliyor. Ancak öğrenciler bu etkinlikten faydalanmak için rezervasyon yaptırmak zorunda. Saat 12.00 ile 18.00 arasında hizmet veren oda da öğrenciler 40 dakika boyunca mışıl mışıl uyuyabiliyor.

Diğer yandan üniversite yönetimi sakıncalı herhangi bir duruma engel olmak için odayı kamera ile takip ediyor.



ALMANYA'DA KİRACININ AYAKTA İŞEMESİ SERBEST



Düsseldorf mahkemise kararını verdi: Kiracı çişini ayakta yapabilir. Almanya’da görülen bu ilginç davanın tarafları ve savunmaları şöyle: 

Davacı: Kiracı 

Davalı: Ev sahibi

Davacının şikayeti: Ev sahibi yatırdığım depozitonun 1.900 avrosunu kesti, geri vermiyor.

Ev sahibinin savunması: Evimin banyosunun zemini mermer. Kiracı çişini sürekli ayakta yaptığı için yere sıçrayan idrar yüzünden mermer leke oldu, zarar gördü.


Bilirkişi raporu: Evet, idrarın içindeki asitler, mermere 1.900 avroluk zarar vermiştir. Hâkimin kararı: Kiracının ayakta işeme hakkı vardır. Bundan doğacak zararın tazmin edilmesi kiracının bu özgürlüğünü kısıtlar. 1.900 avro depozitonun gecikme faiziyle kiracıya iadesine…

Not: Düsseldorf Mahkemesi hâkimi, ev kadınlarının “Erkeklerin madem ki tuvalette ayakta işeme hakkı vardır, en azından tuvalet kapağını kaldırsınlar” başvurusunu ise kabul etmedi.



DAHA AZ TELEFON DAHA ÇOK PİZZA
Üniversite öğrencilerinin beynine giden yolun midesinden geçtiğini düşünen bir üniversiteli bu durumu bir uygulamaya çevirdi. 

California State Üniversitesi’nden Chico isimli öğrenci tarafından geliştirilen Pocket Points, ders sırasında akıllı telefonuna az bakanlara çok puan getiriyor. Uygulamanın verdiği puanlar öğrencilere restoranlarda indirim olarak geri dönüyor.

California’dan sonra Penn State Üniversitesi kampüsünde de kullanılmaya başlanan uygulama aracılığıyla indirim kazanabilmek için öğrencilerin derse girdiklerinde Pocket Points’i çalıştırması, okul içinde bir sınıfta olduğunu tanımlamaları ve telefonlarını kilitlemeleri gerekiyor.

Uygulama, bu andan itibaren telefonun ne kadar süreyle kilitli kaldığını ölçüyor. Telefon ders sırasında ne kadar çok kilitli kalırsa o kadar çok puan kazanılıyor ve bu puanlar öğrencilere indirim, dolayısıyla daha çok yiyecek olarak geri dönüyor. 

 

 

 

 

YALANCI! ULAN ERKEKSEN...
“Kız öğrenciler erkeklerden çok daha acımasızdır” diye bir rivayet vardır ya, doğru değilmiş. 

Georgia Üniversitesi tarafından yürütülen ve Journal of Aggressive Behavior’da yayımlanan bir bilimsel makaleye göre, erkek öğrenciler sadece ‘fiziksel şiddet’ konusunda değil; dedikodu yayma, arkadan konuşma, sözlü sataşma, sosyal dışlama yani ‘ilişkisel şiddet’ konusunda da kız öğrencilerden bin betermiş. Ulan bu dandik araştırmayı yapanlar var ya, erkekseniz teneffüste çıkın lan karşıma!..




[ad name="Google Adsense"]


Kaynak: Hürriyet



Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.