Öğrenci Kariyeri Banner

Deprem Bölgesindeki Can Kaybı Sayısı 18 Bin 991 Oldu!

Deprem Bölgesindeki Can Kaybı Sayısı 18 Bin 991 Oldu!

Deprem bölgesinden açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, can kaybının 18 bin 991, yaralı sayısının ise 75 bin 523'e yükseldiğini söyledi.

6 Şubat Pazartesi sabahı saat 04:17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7; saat 13.24'te Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde meydana gelen iki deprem, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya ve Kilis'te büyük yıkıma neden oldu.

Can Kaybı 18 Bin 991'e Yükseldi!

Adıyaman'da depremzedelerle görüşen Erdoğan açıklamalarda bulundu. Can kaybının 18 bin 991'e, yaralı sayısının 75 bin 523'e yükseldiğini belirten Erdoğan, "Depremde hayatını kaybeden tüm kardeşlerimizin yakınları için söylüyorum; bu binaların hepsini 1 yıl içinde yetiştirme konusunda talimatları verdim" diye konuştu. Erdoğan, yardım göndermek isteyen kişilerle ilgili "Kurumlarla irtibata geçmeden yardım göndermeyin" uyarısında bulundu.

AFAD'ın verilerine göre, 6 Şubat Pazartesi saat 04:17'de 7.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan deprem, yerin 7 km altında gerçekleşti. Saat 13.24'te ise merkez üssü Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesi olan 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Deprem başta Hatay, Malatya, Gaziantep Diyarbakır, Adıyaman olmak üzere birçok kentten hissedildi.

Depremin ardından bölgede başlatılan arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.