Öğrenci Kariyeri Banner

"Deli" Diye Yaftalanmış Ünlü Sanatçı ve Bilim Adamları

"Deli" Diye Yaftalanmış Ünlü Sanatçı ve Bilim Adamları
"Deli" Diye Yaftalanmış Ünlü Sanatçı ve Bilim Adamları


İnsanlık tarihinde ne yazık ki farklılıklara tahammül edilememiş, pek çok sanatçı, filozof, bilim adamı, "sapkın" veya "deli" olarak yaftalanmıştır.





1. Salvador Dali




Deli Ressam, 1904 - 1989 yılları arasında yaşamış İspanyol, Sürrealist ressamdır. Freud'dan etkilenmiştir ve bilinçaltının dışa vurumuyla ilgilenmiştir. Çevresindekiler onun "uçuk - kaçık" bir ressam olduğunu düşünmüşlerdir. Neyse ki Orta çağda yaşamamıştır da, zulüm görmemiştir.

[ad name="Google Adsense"]




2. Giordano Bruno




1548 - 1600'de yaşamıştır. İtalyan astronom, kilisenin baskısı altında evren hakkında teori üretmeye çalışırken, korkunç bir şekilde öldürülmüştür. Diline çivi çakılmış, kazığa bağlanıp yakılmıştır. Rönesans'ı başlatan bilim ve felsefe sürecinde kilit isimlerden biri olan Bruno'nun, yakıldığı meydana yıllar sonra heykeli dikilmiştir. Ölümlerinin benzerliğinden ötürü "İtalya'nın Hallacı" olarak nitelendirilir.




3. Albert Einstein




1879 - 1955 yılları arasında yaşayan teorik fizikçi, izafiyet teorisi ve atomun parçalanması üzerine yaptığı çalışmalarla deha olarak kabul edilir. Hakkında dahilik ve delilik arasındaki ince çizgide ilginç anektotlar anlatılır.




4. John Forbes Nash




1928 - 2015 tarihleri arasında yaşamış olan Nobel Ödülü sahibi bilim adamıdır. Üniversitede tuhaf davranışlarından ötürü "deli" damgası vurulmuş, hayali oda arkadaşıyla ulu orta konuştuğu için psikiyatri servisinde paranoid şizofreni teşhisi konulmuştur. "Akıl Oyunları" filmine ilham olmuştur.




5. Hallacı Mansur




858 – 922 yılları arasında yaşamış İslam bilgini, spiritualist yazar ve mistik şairdir. Sokaklarda dolaşarak bir "deli" gibi "En - el Hak" diye bağırdığı için sapkınlık ve zındıklıkla suçlanıp korkunç bir biçimde idam edilmiştir. Şimdilerde ise 7 ayrı yerde türbesi bulunuyor.



Kaynak: ofpof.com

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.