Öğrenci Kariyeri Banner

Danimarka Nakit Parayı Kullanımından Kaldırmaya Hazırlanıyor

Danimarka Nakit Parayı Kullanımından Kaldırmaya Hazırlanıyor
Danimarka Krallığı olarak da bilinen Kuzey Avrupa'da yer alan İskandinav ülkesi Danimarka nakit para kullanımını kaldırmaya hazırlanmaktadır.Danimarka'da 2030 yılına kadar nakit para kullanımın kaldırılması amaçlanmaktadır.Yasa tasarısı kabul edildiği takdirde market, restoran ve alışveriş mağazalarında nakit para kullanımı ortadan kalkacak.

Danimarka'da gündemde olan bu konu üzerine işetmelerin nakit para kabul etmesini engellemek amacıyla bir yasa tasarısı hazırlanmaktadır.Eğer yasa tasarısı kabul edilirse 2030 tarihinden itibaren market, restoran ve mağazalarda nakit para yerine kredi artı veya internet yoluyla gerçekleşen ödemeler kabul edilecektir.

kredi-karti-_-

''2030 itibaren nakitsiz toplum'' adımı ile yasa değişikliği gerçekleştirilecektir.Bu yasa değişikliğine rağmen posta hizmetleri, doktorlar, eczaneler ve benzeri hizmetlerde nakit para kullanımına devam edilecektir.

Bu yasa değişikliğinin  suçla mücadele konusunda da yaralı olacağı belirtilmektedir. Danimarka'nın yanı sıra Kuzey Avrupa ülkeleri İsveç, Norveç ve Finlandiya'da yakında nakit para ile alışverişi sonlandırmak istemektedir.

Kaynak

Görsel Kaynak 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.