Öğrenci Kariyeri Banner

Çocuk ve Gençlere Özel 'ChatGPT' Yayımlanacak!

Çocuk ve Gençlere Özel 'ChatGPT' Yayımlanacak!

2023 yılında en çok konuşulan şirketlerden biri olan OpenAI, çocuk ve gençlere yönelik özelleştirilmiş ChatGPT'ler oluşturma amacıyla önemli bir adım attı. Şirket, bu projeyi hayata geçirmek için kâr amacı gütmeyen Common Sense Media ile bir ortaklık kurdu. Bu ortaklık, medya ve teknolojinin çocuklara uygunluğunu değerlendiren bir kuruluş olan Common Sense Media'nın uzmanlığını kullanarak özel bir ChatGPT deneyimi oluşturmayı hedefliyor.

Birkaç hafta önce kendi mağazasını faaliyete geçiren ChatGPT, kullanıcılarına özelleştirilmiş ChatGPT'lerini oluşturma imkanı sunuyor. Şimdi ise Common Sense Media ile yapılan iş birliği, bu mağaza aracılığıyla son kullanıcılara ulaşacak. "Aile dostu" olarak tanımlanan ChatGPT'lerin oluşturulması sayesinde çocuklar ve gençler, kendilerine uygun yapay zeka sohbet botlarına erişebilecekler.

Yapay Zekâ Kılavuzları ve Eğitim Materyalleri de Oluşturulacak

OpenAI ve Common Sense Media iş birliğinin sadece özelleştirilmiş sohbet botlarıyla sınırlı olmayacağı açıklandı. İki ekip, yapay zekâ kılavuzları ve eğitim materyalleri oluşturmak amacıyla bir araya gelerek gençler, ebeveynler ve eğitimcilerin yapay zekânın çocuklar üzerindeki etkilerini daha iyi anlamalarını sağlayacak. Bu adım, pek çok alanda tartışmalara neden olan yapay zekâ teknolojilerinin çocuklar için potansiyel zararlarına dair algıyı değiştirmeye yönelik bir girişim olarak değerlendirilebilir. Common Sense Media CEO'su James P. Steyer, yapılacak çalışmanın, yapay zekânın potansiyel risklerine karşı koruma sağlayacak bir kalkan oluşturacağını belirtti. Bu gelişme, çocuklara özel ChatGPT'nin yapay zekâyla ilgili tartışmalara çözüm getirme potansiyelini artırabilir.

 

Kaynak


Tuğba Nur Pehlivan

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Tuğba Nur Pehlivan..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.