Öğrenci Kariyeri Banner

Çin'de Yapılan Sosyal Deneye Denk Gelen Türk, Hepimizi Duygulandırdı!

Çin'de Yapılan Sosyal Deneye Denk Gelen Türk, Hepimizi Duygulandırdı!
Olay Çin'de geçiyor. Üstü başı kötü halde olan evsiz bir adam yemek yemek için bir restorana giriyor. Ve oturuyor.

Onu o halde gören restoran müdürü, garsonu yanına çağırarak durumu anlatmasını istiyor.

Garson, başka bir kadının onu getirdiğini söyleyince,

Restoran müdürü sinirli ve ciddi bir şekilde :" Yok burada yemek! Çık git hadi! " deyince,

rr

Yan masada oturan Murat Telek ise hemen kalkarak olaya müdahale ediyor. Müdüre dönüp, adamı neden kovduğunu soruyor.  "Adam pizza yemek istiyorsa, verin pizzayı yesin!" diyor ve yerine oturuyor.

Ama müdür evsiz adamı kovmakta hala ısrarcı olunca, Murat Telek: "Böyle davranamazsınız. O zaman arkadaşım o benim, beraber yemek yiyeceğiz." diyor.

Evsiz adamı masasına alan ISG Heating Equipment (Shanghai) Genel Müdürü Murat Bey, önce ona bir pizza söylüyor, sonra pizzasından ikram ediyor ve başlıyorlar sohbet etmeye.

Kendisine daha önce hiç böyle iyi davranan olmadığı söyleyen adam karşısında Murat Telek ise adamı temiz gezmeye ve iş aramaya teşvik ediyor.

Bu sırada da program sunucusu pizzayla birlikte geliyor ve bunun bir sosyal deney olduğu söyleniyor. Sunucu, Murat Telek' e şunu soruyor: "Neden ona yardım ettiniz?"

Murat Bey ise hepimizin bilmesi gereken gerçeği söylüyor: "Yardıma muhtaç birini görürsek, elimizden geleni yapmalıyız. Hep birlikte bu dünyada yaşıyoruz. Onunla benim ne farkım var? Hepimiz aynı yere aitiz. Bir şeyleri paylaşarak bizler de mutlu olabiliriz. Şu an öğrendim, arkadaşın sıkıntısı yokmuş içim rahat etti." dedi.

Biz de kendisini herkese örnek olması gereken bu davranışı için kutluyoruz. Çünkü Murat Bey'in de dediği gibi: "Hepimiz aynı yere aitiz."

Sosyal deneyin videosu için  TIK! 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.