Öğrenci Kariyeri Banner

Çin, Benzinli ve Dizel Araçları Yasaklıyor

Çin, Benzinli ve Dizel Araçları Yasaklıyor
Araç satış rakamları bakımından dünyadaki en büyük pazara sahip olan Çin, küresel endüstri için önemli bir politika değişikliğine gidiyor.

Fransa ve Birleşik Krallık’tan sonra Çin de benzinli ve dizel yakıtlı araçların satışını durdurmayı planlıyor. Hükûmet kaynaklarına göre sanayi bakanlığı, yakıtlı araçların üretimini ve satışını sonlandırarak daha temiz bir enerji türü olan elektrik enerjisiyle çalışan araç modellerini yaygınlaştıracak bir program hazırlıyor.



Sanayi bakanı yardımcısı Xin Guobin, yaptığı açıklamada bakanlığın geleneksel enerji türleriyle çalışan araçların üretimini ve satışını durdurmak için bir program üzerinde çalıştığını söyledi. Henüz belli bir tarih olmasa da yasada ve vergilerde oluşacak değişim, dünya çapındaki araba üreticileri için büyük bir zorluk oluşturabilir.

Komünist liderler de petrol ihracatını sınırlayarak öncüsü olabilecekleri elektrikli araç endüstrisine yönelmek istiyor. Çin, geçen yıl dünyanın en büyük elektrikli araç pazarına sahip olarak Birleşik Devletler’i geride bırakmıştı.

Fransa ve Birleşik Krallık geçtiğimiz Temmuz ayında hava kirliliğini ve karbon salınımını azaltmak için benzinli ve dizel yakıtlı araçların satışını 2040’a kadar durduracaklarını duyurmuştu.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.