Öğrenci Kariyeri Banner

CEO'lardan 20'li Yaşlara Kariyer Tavsiyeleri

CEO'lardan 20'li Yaşlara Kariyer Tavsiyeleri
20'li yaşlardasınız ... Mezun oldunuz. Aklınızda cevaplanmasını istediğiniz ve yönünüzü bulmanızda yardımcı olacak bir sürü soru var. Ne yapmalıyım? Ne iş olsa yapar mıyım? Kendi işimi mi kurmalıyım? Yüksek lisansa mı devam etmeliyim? Yoksa şöyle düzgün bir iş bulup kariyerime iyi bir başlangıç yapmayı mı hedeflemeliyim? Bu ve benzeri sorularla hayata yeni atıldığımız bu dönemde, geleceğe dair planlar kurarız. Gelecekle ilgili planlarımızın gerçekleşmesi için bu zaman diliminde olabildiğince az hata yapmamız gerekir. Hayatın gerçekleriyle yüzleşme zamanında olup, yukarıdaki sorularla boğuşanlardansanız başarılı CEO'lardan sizlere altın niteliğinde tavsiyeler var.

career

Neyi İstiyorsanız Onu Yapın!

Girişimcilik konusunda çalışan Inspiring Rare Birds adlı firmanın başarılı CEO’su Jo Burston, 20’li yaşlardaki gençlere tutkulu oldukları alanı bulmalarını tavsiye ediyor. Gerçekten istediğiniz ve ilgilendiğiniz bir alanda gönlünüze göre bir iş bulmak zor olsa da, uzun vadede başarının ve mutluluğun sırrı tutkuda yatıyor çünkü. Ayrıca Burston, gençlerin örnek alabilecekleri ve iş ile ilgili tecrübeye dayalı bilgileri öğrenebilecekleri bir rol model bulmalarını tavsiye ediyor. Usta-çırak ilişkisi ülkemizde çok eski zamanlarda kalan bir model gibi görünse de, aslında sizden daha tecrübeli ve daha bilgili birilerinin size el vermesi, işteki başarının her zaman en kilit faktörlerinden birisi. Burston’ın son tavsiyesi ise birikim yapmaya erken yaşlarda başlamak. Ne kadar az kazandığınızın, ne kadar az birikim yapabildiğinizin bir önemi olmadığını ve birikim yapmanın sadece emekliliğe yaklaşırken aklımıza gelmemesi gerektiğini hatırlatan başarılı yönetici, genç yaşlarda edinilen birikim alışkanlığının uzun vadede başarıyı ciddi ölçüde etkilediğinin altını çiziyor.

how-to-build-a-strategy-for-business-success

İşinizde Gücünüzde Olun!

girisimci

Kurumsal seyahat yönetimi alanında faaliyet gösteren Locomote’un CEO’su Philip Weinman ise gençlere girişimciliği tavsiye ediyor. Bir yerde çalışıyor olabilirsiniz, işinizi beğenmiyor olabilirsiniz ya da insanlarla paylaşmak istediğiniz bir tutkunuz vardır, o zaman bir yandan da sırf keyif almak ve tecrübe edinmek için bile olsa kendi işinizi kurmayı düşünün, diyor Weinman. Başarılı CEO’ya göre hata yapabilirsiniz, başarısız olabilirsiniz; ama bu süreçten bir şeyler öğrenir ve karlı çıkarsınız.

Gezin!

Dünyayı-GezmekHotel Quickly’nin CEO’su Christian Mischler ise kendisinden beklenebileceği üzere gençlere önce dünyayı gezmelerini tavsiye ediyor. Evet, seyahat pahalı, dünyayı gezmekse birçoğumuza çok iddialı ve ürkütücü görünüyor olabilir. Yine de otostop, araç paylaşımı, couch surfing gibi internet imkanları sayesinde oldukça kısıtlı bütçelerle dünyayı olmasa da ülkeyi bir uçtan bir uca gezmek mümkün. Çünkü yeni şehirler, farklı insanlar, bilmediğimiz yaşamlar bize her zaman ilham ve güç verir.

Önce Bir İş Bulun!

Dropbox’ın ülke yöneticilerinden Charlie Wood ise kariyer yolunun başında uluslararası bir firmada tecrübe edinmenin gerekli olduğunu belirtiyor. Bunun önemli bir hazırlık süreci olduğunun altını çizen Wood, kendi işini kurmak isteyenlerin bile öncelikle büyük bir firmada tecrübe kazanarak daha en başından çok sayıda hatanın önüne geçebileceğini ifade ediyor.

find-a-job

Elbette hayaller ve hayatlar arasında bir fark var. Ancak kendini geliştirmeye odaklanan, tavsiyelere kulak veren, okuyup yazan, azimli gençlerin önünde engel yok. Siz yeter ki isteyin!

Kaynak

 

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.