Öğrenci Kariyeri Banner

Celal Şengör'den Korkutan Açıklama!

Celal Şengör'den Korkutan Açıklama!

Celal Şengör, Karadeniz'e dair korkutan açıklamalarda bulundu.

Karadeniz'de oksijen azalmasıyla ilgili açıklama yapan Prof. Celal Şengör, "Karadeniz'in 60 km çevresinde yaşayan oksijen soluyan hiçbir canlı kalmayacak” diye konuştu.

'Birkaç Yüzyıl İçerisinde Patlayacak'!

Yer bilimci Prof. Dr. Celal Şengör, Karadeniz'de oksijen azalmasıyla ilgili uyarılar yaptı. YouTube'daki Kafa TV'ye konuk olan Şengör, Karadeniz'in birkaç yüzyıl içerisinde patlayacağını söyledi.

Şengör, "Karadeniz sonunda patlayacak. Basbayağı. Çünkü içerisinde gazlar var. Bu gazlar giderek artıyor. Bunlar gazoz gibi yüzeye çıkacak sonunda Karadeniz'in 60 km çevresinde yaşayan oksijen soluyan hiçbir canlı kalmayacak” şeklinde konuştu.

"Herkes biliyor. bunu biraz mürekkep yalamış coğrafya okumuş herkes bilir" diyen Şengör, “Oralarda yerleşim kurulması çok yanlış değil mi?" sorusuna ise, "İstanbul orada ya, Varna orada, Odessa orada, Sohum orada" şeklinde yanıt verdi.

Şengör, "Karadeniz ne zaman patlayacak?" sorusuna, "Geçen 100 yıldan beri 200 küsür metreden 180 metreye falan indi. Oksijenli kısım giderek azalıyor. 'Ne zaman patlar?' onu bilmiyorum. Ben onu incelemedim. Birkaç yüzyıl sonra patlayabilir" cevabını verdi.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.